Reversed Seared Smoked Picanha Roast Recipe

Odwrócone smażone wędzone Pieczeń Picanha Przepis



Picanha to najpopularniejszy krój mięsa z Brazylii. W Ameryce Północnej znanej jako górna polędwica lub czapka z zadaniem (zawsze proś o rzeźdzoną, aby utrzymać na niej grubą tłuszczową czapkę). Jedno z najlepszych cięć steków, które możesz zrobić, soczyste i super aromatyczne, będzie na pewno zatrzymanie imprezy!
Wyposaż się w przyprawy, więc nie obezwładniasz smaku mięsa, zaufaj mi, to będzie niesamowite.

Ingredients

Sól koszerna

Zmielony czarny pieprz

Preparation

Przy całej pieczeni/kawałku nie potrzeba dużo przygotowań, dopraw ze wszystkich stron koszerną solą i mielonym pieprzem, tak aby była całkowicie przykryta.

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 250°F (121°C), połóż go na stojakach tłustą czapeczką do góry i wędź drzewem hikorowym lub jabłoniowym, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 120°C°F (49°C).

Wyjmij go z wędzarni i na rozgrzanym grillu ułóż całą pieczeń czapką w dół, aby nabrała pięknego koloru. Przewróć na drugą stronę, aż osiągniesz temperaturę wewnętrzną 130°F aby osiągnąć idealny średnio wysmażony.

Pozostawiamy na kilka minut, aby sok pozostał w środku i dokończymy gotowanie. Pokrój go wzdłuż włókien, aby uformować steki (jeśli pokroisz go na małe kawałki, będzie on ułożony w kierunku przeciwnym do włókien, dzięki czemu będzie tak miękki, jak to tylko możliwe).

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now