Wędzony Stek nachos Przepis
Tradycyjnie nachos to podgrzewane chipsy tortilli pokryte serem i często podawane jako przekąska lub przystawka. Jeśli jednak dodasz trochę białka, takiego jak ten wędzony stek, możesz zamienić je w główne danie.
Ingredients
1 Wędzony stek
¼ szklanki sosu BBQ
1 Zielona papryka – wydrążona i pokrojona w kostkę
1 Cebula – obrana i pokrojona w kostkę
2 szklanki startego sera Cheddar
1 opakowanie chipsów nacho
Preparation
Rozgrzej piekarnik do 425°F.
Stek posmaruj sosem BBQ i pokrój w cienkie paski.
Rozłóż chipsy nacho na kamieniu do pizzy lub blasze do pieczenia.
Na wierzchu ułóż paski steku oraz pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę.
Na wierzchu równomiernie rozłóż starty ser cheddar.
Zapiekaj w piekarniku, aż ser się roztopi i zacznie bulgotać.
Przepis autorstwa: Steve Cylka