Smoked Beef Short Ribs and Potato Stew Recipe

Wędzony Krótkie żebra wołowe i przepis na gulasz ziemniaczany



Postanowiłem wypróbować przepis z krótkimi żeberkami wędzonymi drewnem drewna. Co za krok w górę od po prostu gotowania. Oto, co zrobiłem.

Ingredients

3 – 4 funty krótkich żeberek wołowych

1 szklanka czerwonego wina

Jedna puszka pomidorów romskich o pojemności 28 uncji

Jedna puszka koncentratu pomidorowego o pojemności 8 uncji

1 Średnia cebula, posiekana

2 ząbki czosnku, posiekane

1 łyżka sosu Worcestershire

1 łyżeczka oregano i ziół prowansalskich

4 Duże, rdzawe ziemniaki – obrane

Pocierać:

¾ szklanki papryki

Po ¼ szklanki cukru, soli koszernej lub morskiej i świeżo zmielonego pieprzu

Po 2 łyżki mocy chili, sproszkowanej cayenne, sproszkowanej cebuli, czosnku w proszku i oliwy z oliwek

Preparation

Nałóż maseczkę na krótkie żebra i pozostaw na 30 minut.

Rozgrzej wędzarnię, następnie umieść krótkie żeberka w temperaturze 210°F na 4 godziny, używając drewna dębowego lub pekan.

Podczas gdy żeberka się dymią, przygotuj gotujący się sos.

Gotujący Sos

Cebulę i czosnek podsmaż na oleju do miękkości.

Do blendera włóż pomidory roma i zmiksuj na gładką masę.

Wlać mieszaninę pomidorów do garnka i dodać cebulę, czosnek, czerwone wino, koncentrat pomidorowy, zioła i sos Worcestershire.

Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut.

Zdejmij z ognia i odłóż na bok.

Po 4 godzinach wyjmij krótkie żeberka z wędzarni.

Końcowe kroki:

Żeberka ułożyć na patelni i zalać je gotującym się sosem.

Przykryj patelnię i wróć do wędzarni (lub piekarnika) w temperaturze 250°F na kolejne 3-4 godziny.

Dodać ziemniaki na ostatnie 1,5 godziny.

Dąb
 Drewno

Biszkiety dębowe dla wędzarzy Bradley

Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.

Shop Now