Posiekana Kanapka mostka Przepis
Zajmuj się przepysznymi smakami doskonale wędzonego mostka tym przepisem! Ten soczysty mostek, pokryty domowym grillem i wędzonym do perfekcji za pomocą palacza Bradleya, jest zadowolony z tłumu, który pozwoli ci pragnąć więcej.
Ingredients
Mostek 1 (10) funtów
1 łyżka soli
1 łyżka czarny pieprz
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżka proszku cebulowego
1 łyżka chili w proszku Chipotle
1 łyżka białego cukru
1 łyżka brązowego cukru
Opcjonalna, polecana w sklepie pasta do mostka: Dirty Dalmatian Bark Builder Beef Rub.
4 łyżki soku jabłkowego
Bułki do hamburgerów
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stół Bradley Smoker
Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker
Narzędzia Bradleya Smokera
Trio timesticków Thermoworks
Thermoworks thermapen jeden
Ustawienia palacza Bradley:
Drewno: Mieszanka Huntera
Temperatura: 226ºF
Timer dymu: 360 minut lub 6 godzin
Timer: 600 minut lub 10 godzin
Preparation
Opłucz i osusz mostek.
Odetnij czapkę tłuszczową, pozostawiając około ¼ cala tłuszczu i odetnij nadmiar tłuszczu z mostka. Pamiętaj, aby usunąć srebrzystą skórkę ze spodniej strony mięsa.
Ustaw wędzarnię Bradley na ustawienia wymienione powyżej.
Podczas gdy wędzarnia się nagrzewa, nałóż nacieranie BBQ. W misce wymieszaj: sól, czarny pieprz, czosnek w proszku, cebulę w proszku, chili chipotle w proszku, cukier biały, cukier brązowy. Pamiętaj, aby nałożyć grubą warstwę na mostek.
Czas włożyć mostek do wędzarni. Pamiętaj, aby włożyć sondę do mięsa w najgrubszą część mięsa.
Dym przy 226ºF (107,8ºC). aż wewnętrzna temperatura mostka osiągnie 160ºF. (71.1ºC). W zależności od wielkości mostka może to zająć od 6 do 8 godzin.
Czas wyjąć mostek z wędzarni i owinąć folią. Do folii dodaj 3-4 łyżki soku jabłkowego i szczelnie przykryj. Włóż mostek z powrotem do wędzarni.
Gotuj mostek, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 190ºF. (87,8ºC), zwykle dodatkowe 2 godziny.
Wyjmij mostek z wędzarni i połóż go na desce do krojenia. Koniecznie zostaw mostek zawinięty w folię na około 25-35 minut.
Mostek pokroić wzdłuż włókien na plasterki.
Cieszyć się!
Przepis wg Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa
Huntera
Mieszanka
Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.
Shop Now