Chopped Brisket Sandwich Recipe

Posiekana Kanapka mostka Przepis



Zajmuj się przepysznymi smakami doskonale wędzonego mostka tym przepisem! Ten soczysty mostek, pokryty domowym grillem i wędzonym do perfekcji za pomocą palacza Bradleya, jest zadowolony z tłumu, który pozwoli ci pragnąć więcej.

Ingredients

Mostek 1 (10) funtów

1 łyżka soli

1 łyżka czarny pieprz

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżka proszku cebulowego

1 łyżka chili w proszku Chipotle

1 łyżka białego cukru

1 łyżka brązowego cukru

Opcjonalna, polecana w sklepie pasta do mostka: Dirty Dalmatian Bark Builder Beef Rub.

4 łyżki soku jabłkowego

Bułki do hamburgerów

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Składany stół Bradley Smoker

Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker

Narzędzia Bradleya Smokera

Trio timesticków Thermoworks

Thermoworks thermapen jeden

Ustawienia palacza Bradley:

Drewno: Mieszanka Huntera

Temperatura: 226ºF

Timer dymu: 360 minut lub 6 godzin

Timer: 600 minut lub 10 godzin

Preparation

Opłucz i osusz mostek.

Odetnij czapkę tłuszczową, pozostawiając około ¼ cala tłuszczu i odetnij nadmiar tłuszczu z mostka. Pamiętaj, aby usunąć srebrzystą skórkę ze spodniej strony mięsa.

Ustaw wędzarnię Bradley na ustawienia wymienione powyżej.

Podczas gdy wędzarnia się nagrzewa, nałóż nacieranie BBQ. W misce wymieszaj: sól, czarny pieprz, czosnek w proszku, cebulę w proszku, chili chipotle w proszku, cukier biały, cukier brązowy. Pamiętaj, aby nałożyć grubą warstwę na mostek.

Czas włożyć mostek do wędzarni. Pamiętaj, aby włożyć sondę do mięsa w najgrubszą część mięsa.

Dym przy 226ºF (107,8ºC). aż wewnętrzna temperatura mostka osiągnie 160ºF. (71.1ºC). W zależności od wielkości mostka może to zająć od 6 do 8 godzin.

Czas wyjąć mostek z wędzarni i owinąć folią. Do folii dodaj 3-4 łyżki soku jabłkowego i szczelnie przykryj. Włóż mostek z powrotem do wędzarni.

Gotuj mostek, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 190ºF. (87,8ºC), zwykle dodatkowe 2 godziny.

Wyjmij mostek z wędzarni i połóż go na desce do krojenia. Koniecznie zostaw mostek zawinięty w folię na około 25-35 minut.

Mostek pokroić wzdłuż włókien na plasterki.

Cieszyć się!

Przepis wg Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa

Huntera
 Mieszanka

Hunters Blend Bisquettes dla Bradley Smoker

Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.

Shop Now