Wędzony Gulasz wołowy Przepis
Wiele osób uwielbia palić jedzenie w lecie, ale dymny smak jest również miłym komfortem tych zimnych, długich zimowych dni. Wypróbuj ten przepis na gulasz wędzoną wołowinę, a będziesz mieć palacza Bradleya przez cały rok!
Ingredients
2 funty duszonej wołowiny, pokrojonej w centymetrową kostkę
1 łyżka cukru
1 łyżka papryki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka czosnku w proszku
2 łyżeczki suszonego oregano
½ łyżeczki tymianku
½ łyżeczki pieprzu cayenne
2 Cebule, pokrojone w kostkę
6-8 marchewek, obranych i pokrojonych w kostkę
6-8 Średnich ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
1 puszka (796 ml) pokrojonych w kostkę pomidorów
5 szklanek bulionu wołowego
1-2 łyżki skrobi kukurydzianej do zagęszczenia
1-2 łyżki wody
Preparation
Zrób nacieranie, mieszając cukier i wszystkie przyprawy. Obficie natrzyj mieszanką przypraw całe duszone kostki wołowe.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.
Wędzić duszone kostki wołowe przez 2 godziny.
Wrzuć kostki wołowe z pozostałymi składnikami (bez skrobi kukurydzianej i wody) do wolnowaru. Gotuj na małym ogniu przez około 8 godzin.
Gdy pozostało około 15 minut, wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aby utworzyć zawiesinę. Wlej to do gulaszu, aby go zagęścić.
Podawaj gulasz ze świeżym pieczywem.
Przez Steve Cylka