Bowl of smoked beef stew

Wędzony Gulasz wołowy Przepis



Wiele osób uwielbia palić jedzenie w lecie, ale dymny smak jest również miłym komfortem tych zimnych, długich zimowych dni. Wypróbuj ten przepis na gulasz wędzoną wołowinę, a będziesz mieć palacza Bradleya przez cały rok!

Ingredients

2 funty duszonej wołowiny, pokrojonej w centymetrową kostkę

1 łyżka cukru

1 łyżka papryki

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka czosnku w proszku

2 łyżeczki suszonego oregano

½ łyżeczki tymianku

½ łyżeczki pieprzu cayenne

2 Cebule, pokrojone w kostkę

6-8 marchewek, obranych i pokrojonych w kostkę

6-8 Średnich ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę

1 puszka (796 ml) pokrojonych w kostkę pomidorów

5 szklanek bulionu wołowego

1-2 łyżki skrobi kukurydzianej do zagęszczenia

1-2 łyżki wody

Preparation

Zrób nacieranie, mieszając cukier i wszystkie przyprawy. Obficie natrzyj mieszanką przypraw całe duszone kostki wołowe.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.

Wędzić duszone kostki wołowe przez 2 godziny.

Wrzuć kostki wołowe z pozostałymi składnikami (bez skrobi kukurydzianej i wody) do wolnowaru. Gotuj na małym ogniu przez około 8 godzin.

Gdy pozostało około 15 minut, wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aby utworzyć zawiesinę. Wlej to do gulaszu, aby go zagęścić.

Podawaj gulasz ze świeżym pieczywem.

Przez Steve Cylka