Wędzony Carpaccio wołowiny Przepis
Ta pieczonaczka wołowina z mesquite z sosem musztardowym, kaparami i parmezanem Reggiano to przekąski, który zaimponuje Twoim gościom bogatym, dymnym smakiem i elegancką prezentacją. Cienko pokrojone i podawane z pikantnym sosem musztardowym, suchanymi kaparami i orzechowym parmezanem, jest to idealny początek każdego posiłku.
Ingredients
500 g (1 funt) świeżej, ciętej polędwicy wołowej
kapary
Regiano z parmezanem
Sos musztardowy:
15 g (1 łyżka) musztardy Dijon
5 g (1 łyżka stołowa) soku z cytryny
5 g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
3G (½ łyżeczka) miodu
Preparation
Przygotuj sos musztardowy, mieszając składniki w małej misce.
Metoda palenia:
Połóż polędwicę wołową na górnym stojaku wędzarni.
Używając wyłącznie biszkietów o smaku Mesquite i generatora dymu (nie podgrzewać) wędź przez około godzinę.
Upewnij się, że górny otwór wentylacyjny jest otwarty i staraj się utrzymać temperaturę poniżej 30°C (90°F). Być może będziesz musiał otworzyć drzwiczki Bradley Smoker, aby utrzymać niską temperaturę. Wyjąć polędwicę z wędzarni, zawinąć w folię aluminiową i zamrozić na 30 minut.
Służyć:
Zdejmij folię z polędwicy wołowej i pokrój ją na cienkie jak papier kawałki; zamrożenie powinno pomóc w pokrojeniu go na cienkie plasterki. Dekoracyjne plastry układamy na dużym talerzu, polewamy mięso sosem musztardowym. Udekoruj kaparami i tartym parmezanem. Podawać od razu jako przystawkę z kawałkami bagietki lub krakersami.
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now