Smoky Beerlicious Prime Rib Burgers

Smoky Beerlicious Prime Rib Burgers Przepis



Przepis szefa kuchni Ted Reader

Jeśli chodzi o hamburgery, nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż gęste i soczyste, kapitanie podbródka. W przypadku tych hamburgerów odkryłem, że zrelaksowane wyluzowane gotowanie z moim palaczem Bradleya wyprodukowało najlepsze. Burgery tak gęste, że będziesz potrzebować odwrotnej górnej głowy, aby je zjeść. Tak soczyste, ponieważ dodasz kostkę galaretowanej wołowiny lub cielęciny demi glace do środka każdego burgera. Burger, aby zatrzymać gości w swoich utworach i burger, który zadowoli tłum. Spróbuj to, nie będziesz rozczarowany i masz mnóstwo serwetek!

Ingredients

Wędzona Cebula i Czosnek:

2 Duże słodkie cebule – obrane i pokrojone w ósemki

24 Duże ząbki świeżego czosnku

2 stojaki na suszone suszone kiełbaski Bradley Smoker

Burgery z wędzonym piwem (w soku) z Prime Rib:

1-2 stojaki z drutu dla palaczy Bradley

3 funty żeberka wołowego (żeberka to najlepszy burger! Mięso powinno być lodowato zimne)

12 Ząbków czosnku wędzonego - posiekanego

1 szklanka chrupiącej smażonej cebuli – znajdziesz ją w specjalistycznych sklepach spożywczych i etnicznych sklepach spożywczych

1 łyżeczka sosu Worcestershire

2 łyżeczki musztardy Dijon

Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

8 x 1 łyżeczka kostki Demi glace lub zredukowany bulion wołowy/cielęcy – schłodzony, aby był galaretowaty

1 pęczek świeżego rozmarynu

Krem Chrzanowy:

½ szklanki bitego serka śmietankowego

¼ szklanki kwaśnej śmietany

¼ szklanki majonezu

3 łyżki gorącego chrzanu

1 łyżeczka świeżego szczypiorku, posiekanego

Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

8 bułek do burgerów

4 szklanki rukoli

1 Czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki

1 szklanka sera boursin

Preparation

Wędzona Cebula i Czosnek:

Skonfiguruj wędzarnię Bradley zgodnie z instrukcjami producenta.

Ustaw temperaturę na 220°F.

Połóż cebulę na jednej kratce, a ząbki czosnku na drugiej.

Umieścić w wędzarni i wędzić cebulę i czosnek przez 3 godziny, aż cebula będzie miękka i dymna. Czosnek nie będzie miękki, ale będzie dymny. Wyjmij z wędzarni i pozostaw do ostygnięcia.

Zachowaj cebulę do dekoracji burgerów lub do wykorzystania w innych przepisach.

Zarezerwuj czosnek do rozgniecenia i dodania do mieszanki burgerowej.

Burgery z wędzonym piwem (w soku) z Prime Rib:

Przygotuj maszynkę do mielenia mięsa zgodnie z instrukcjami producenta. Jeśli nie masz maszynki do mięsa, udaj się do rzeźnika i poproś, aby zmielił ci kawałek żeberka.

Zmiel żeberka i ząbki wędzonego czosnku.

Do dużej miski włóż zmielone żeberka i wędzony czosnek. Dodaj chrupiącą smażoną cebulę, sos Worcestershire i musztardę Dijon. Dopraw do smaku solą koszerną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Delikatnie wymieszaj do połączenia.

Podziel mieszankę burgera z żeberkami na 8 równych części (około 6 uncji każda).

Z każdej części uformuj piłki baseballowe jednakowej wielkości. Palcem zrób dziurę w środku każdego burgera. Umieść 1 kostkę demi-glace w galarecie na środku każdego burgera i uformuj mięso wokół demi-glace. Zmień kształt w baseball. Wstawić do lodówki na 1 godzinę, aby mięso odpoczęło i pozostało zimne.

Wyłóż dno rusztu świeżymi gałązkami rozmarynu. Ułóż burgery w kształcie baseballu w równych odstępach na wierzchu rozmarynu. Włożyć do wędzarni.

Czas palenia:

Aby uzyskać pełne ugotowanie, ustaw termometr na 160°F. Jeśli mielisz własne mięso i chcesz je mniej gotować, zrób to. Jeśli chodzi o mnie, lubię burgery o średnim wysmażeniu, w temperaturze około 50°F. Zamknij drzwi i wędź burgery przez 1,5–2 godziny, aż do osiągnięcia temperatury wewnętrznej.

W międzyczasie przygotuj krem chrzanowy. W misce wymieszaj serek śmietankowy, śmietanę i majonez. Dodać przygotowany gorący chrzan i posiekany świeży szczypiorek. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć do małego naczynia i przechowywać w lodówce do momentu użycia.

Wyjmij burgery z wędzarni.

Spód pieczonych bułeczek smarujemy kremem chrzanowym. Na wierzch połóż burgera. Dodaj ulubione dodatki (ja lubię ser Boursin do tych burgerów, wędzonej cebuli i rukoli), ale do burgerów ubierz je tak, jak lubisz.