Wędzony Burger pączkowy Przepis
Ten wędzony przepis na burgera pączków jest idealny, jeśli nie jesteś w żadnej diecie. Wybierz drewno preferencji, ale dąb Hickory i Whisky będą działać świetnie. Użyj wędzonego sera cheddar, aby uzyskać dodatkowy dymny smak
Ingredients
1 funt mielonej wołowiny
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki czosnku w proszku
½ łyżeczki proszku cebulowego
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
8 plastrów boczku – gotowanych
2 łyżki oleju
4 jajka
4 plastry sera – użyj wędzonego sera Cheddar, aby uzyskać dodatkowy wędzony smak!
8 glazurowanych pączków
Bradley Flavour Bisquettes do wyboru – świetnie sprawdzają się hikorowe lub dębowe whisky
Preparation
Używając rąk, zagnieć sól, proszek czosnkowy, proszek cebulowy, oregano i czarny pieprz w mielonej wołowinie. Podzielić na 4 równe części i uformować kotlety burgerowe. Umieścić na stojaku wędzarni.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.
Umieść burgery w wędzarni i wędź, aż będą gotowe. Osiągną wewnętrzną temperaturę 50°F po około 2,5 godziny.
Na patelni rozgrzej olej i smaż jajka słoneczną stroną do góry.
Złóż burgery, kładąc pączka na talerzu. Następnie ułóż plaster sera, pasztet burgerowy, jajko sadzone i dwa plasterki boczku. Na wierzch ułożyć kolejny glazurowany pączek.
Podawaj i ciesz się!
Przepis autorstwa: Steve Cylka
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now