Smoked Donut Burger

Wędzony Burger pączkowy Przepis



Ten wędzony przepis na burgera pączków jest idealny, jeśli nie jesteś w żadnej diecie. Wybierz drewno preferencji, ale dąb Hickory i Whisky będą działać świetnie. Użyj wędzonego sera cheddar, aby uzyskać dodatkowy dymny smak

Ingredients

1 funt mielonej wołowiny

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki czosnku w proszku

½ łyżeczki proszku cebulowego

½ łyżeczki oregano

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

8 plastrów boczku – gotowanych

2 łyżki oleju

4 jajka

4 plastry sera – użyj wędzonego sera Cheddar, aby uzyskać dodatkowy wędzony smak!

8 glazurowanych pączków

Bradley Flavour Bisquettes do wyboru – świetnie sprawdzają się hikorowe lub dębowe whisky

Preparation

Używając rąk, zagnieć sól, proszek czosnkowy, proszek cebulowy, oregano i czarny pieprz w mielonej wołowinie. Podzielić na 4 równe części i uformować kotlety burgerowe. Umieścić na stojaku wędzarni.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.

Umieść burgery w wędzarni i wędź, aż będą gotowe. Osiągną wewnętrzną temperaturę 50°F po około 2,5 godziny.

Na patelni rozgrzej olej i smaż jajka słoneczną stroną do góry.

Złóż burgery, kładąc pączka na talerzu. Następnie ułóż plaster sera, pasztet burgerowy, jajko sadzone i dwa plasterki boczku. Na wierzch ułożyć kolejny glazurowany pączek.

Podawaj i ciesz się!

Przepis autorstwa: Steve Cylka

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now