Smoked Steak Medallions

Wędzony stek Medaliony



Jak zrobić wędzone medaliony stekowe. W tym filmie Joe pali wędzone medaliony ze steków, jeden z najbardziej delikatnych rodzajów mięsa, jakie kiedykolwiek spróbujesz. Trzymaj się aż do końca, aby zobaczyć, jak to się potoczy.

Ingredients

Stek

Boczek

Kawałek sera pleśniowego o grubości ¼ cala

Kawałek gruszki o grubości ¼ cala

Sól

Zredukowany balsamiczny

Bisquettes z dębu whisky

Preparation

Weź boczek i owiń go wokół medalionu, tak aby końce boczku zachodziły na siebie.

Za pomocą szpikulca wbij go w medalion i boczek, aby się skleiły.

Posyp koszerną solą medalion na bekonie po obu stronach. Ponownie włóż do lodówki do schłodzenia na 1,5 godziny.

Gdy ostygną, włóż je do wędzarni. Ustaw temperaturę na 65°C, gotuj przez 2 godziny i wędź przez 1 godzinę i 40 minut.

Wyciągnij je z wędzarni, połóż na grillu i grilluj przez 4 minuty z każdej strony. Połóż na nich kawałek sera pleśniowego i gruszkę na 2-3 minuty. Skrop swój medalion zredukowanym balsamikiem i ciesz się!

Przepis autorstwa: Smokin' with Joe - Wideo

Whisky
Dąb

Bisquettes z dębu whisky dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu. Dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, wieprzowiną, rybami (zwłaszcza łososiem) i ciężką dziczyzną.

Shop Now