Flakeny Cut wędzony Krótkie żebra Przepis
Przygotuj się na podwójne… nawet potrójnie ten przepis. Myślę, że sam przeszedłem przez 4 funty żeber wołowiny, kiedy ostatni raz to zrobiłem. To jest poważne, tak dobrze. Weźmy elastyczne spodnie, będą niechlujne!
Ingredients
Zrobię marynatę na prostą porcję wołowiny o wadze 1–2 funtów. Pomnażaj się w miarę upływu czasu!
1” Świeży imbir - starty
2 ząbki świeżego czosnku - starte
2 Cebule zielone - posiekane
¾ szklanka sosu sojowego
½ Szklanka octu winnego ryżowego
1 łyżka oleju sezamowego
⅓ Filiżanka Brązowego Cukru
1/4 szklanki białego wina
2 łyżki ostrego sosu (np. sriracha)
Nasiona sezamu i zielona cebula do dekoracji
Lub dodaj bułkę i zrób Bahn Mi!
Preparation
Połącz wszystkie składniki w misce i dobrze wymieszaj. W woreczku strunowym włóż żeberka i zalej marynatą. Wyciśnij powietrze i zamknij się. Daj mu kilka zgnieceń i upewnij się, że dobrze wsiąkł w mięso. Marynuj przez minimum 4 godziny, a nawet całą noc!
Uruchom Bradley Smoker i doprowadź do 225°F (107ºC) z piwem lub bisquettesami hikorowymi. Wyjmij żeberka i wyciśnij je palcami, pozostawiając mokrą powłokę. Zachowaj marynatę i włóż ją do garnka. Doprowadź całość do lekkiego wrzenia przez 4-5 minut, a następnie zdejmij z ognia. Zachowaj na koniec. Połóż żeberka na stojaku i włóż je do wędzarni. Pozostawić do wędzenia na 30 minut lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 125°F (52ºC).
Gdy wędzarnia się skończy, możesz ją zjeść od razu. LUB możesz podnieść poprzeczkę…
Jeśli posiadasz grill, rozgrzej go tak mocno, jak to tylko możliwe. Zamierzamy je bardzo szybko obsmażyć, aby dodać trochę więcej! Po nagrzaniu grilla połóż żeberka na grillu i smaż pierwszą stronę przez 2-3 minuty. Nie za długo. Obróć żeberka i kontynuuj smażenie. Pozostałą marynatę możesz teraz posmarować wołowiną. Dodaje coś więcej.
Odwróć ponownie na 30 sekund i zdejmij z grilla! Udekoruj i zacznij jeść siebie nieatrakcyjnego.
Cieszyć się!
Przepis autorstwa: Cory’ego Walby’ego
Piwo
Drewno
Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.
Shop Now