Jak zrobić powolne wędzone Żebro pierwotne Piec
Ten przepis na żebro pierwotne cię przekroczy! Powolne wędzone i wędzone na palacza Bradleya.
Ingredients
1 Pieczeń z żeberkami z 4 kościami
5 łyżek soli koszernej
5 łyżek mielonego czarnego pieprzu
Świeży posiekany tymianek
Świeży posiekany rozmaryn
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do 121°C przez 15 minut.
Połącz składniki przypraw i posmaruj mięso mieszanką.
Wędź żeberka, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 49°C, przez około 4 godziny. Można użyć biszkoptów orzechowych. Wyjmij z wędzarni i odstaw na około 15 minut.
Pieczenie:
Gdy pieczeń odpoczywa, rozgrzej grill do 232°C. Następnie dodawaj żeberka i gotuj przez kolejne 15 minut, przewracając je w połowie.
Wyjmij go z wędzarni i odczekaj około 30 minut przed pokrojeniem.
Pikan
Drewno
Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now