Jak zrobić wędzone Tomahawk stek
W tym filmie Joe pali stek Tomahawk i kończy na grillu przed podaniem.
Ingredients
Stek z tomahawka
Około ½ łyżeczki soli na funt
Preparation
*12-24 godziny przed przygotowaniem tego przepisu przygotuj stek, dodając ½ łyżeczki soli na funt steku, po kilku godzinach przewróć stek na drugą stronę i posyp solą również drugą stronę, połóż go po zakończeniu w lodówce.*
Umieść stek bezpośrednio w wędzarni, ustaw temperaturę gotowania na 150°F (65°C), czas gotowania 5 godzin, czas wędzenia 4 godziny i dodaj 12 biszkietów z dębu whisky na spód.
Po upływie tego czasu wyjmij stek z wędzarni, połóż go na grillu i obracaj go co 30 sekund. Po upieczeniu temperatura wewnętrzna powinna wynosić 135°F (57°C).
Gdy skończysz, połóż stek na talerzu i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Palę z Joe
Whisky
Dąb
Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu. Dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, wieprzowiną, rybami (zwłaszcza łososiem) i ciężką dziczyzną.
Shop Now