Jak zrobić wędzone Stek flanki
Ten pyszny przepis na stek flanki jest idealny dla każdego miłośnika mięsa. Z prostą przyprawą soli i kilku godzin w palaczu, ten stek jest delikatny, soczysty i pełen smaku.
Ingredients
3-funtowy stek z flanki
1 ½ łyżeczki soli
Preparation
Odetnij krawędzie steku z boku, usuwając tłuszcz i włókna ze steku.
Posyp stek solą, połóż stek na stojaku, włóż go do lodówki i pozostaw na 2 godziny.
Po 2 godzinach wytrzyj stek ręcznikiem papierowym do sucha z obu stron.
Połóż stek na innym stojaku i włóż go do wędzarni. Gotuj w temperaturze 200°F (93°C) przez 3 godziny i dodaj 6 biszkoptów do wędzarni.
Po 1 godzinie i 50 minutach sprawdź ponownie stek, gdy osiągnie temperaturę wewnętrzną steku 122°F (50°C), wyjmij stek, połóż go na grillu i przewracaj co 15–30 sekund.
Gdy skończysz grillować, połóż go na talerzu i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Palę z Joe