How to Make Smoked Flank Steak

Jak zrobić wędzone Stek flanki



Ten pyszny przepis na stek flanki jest idealny dla każdego miłośnika mięsa. Z prostą przyprawą soli i kilku godzin w palaczu, ten stek jest delikatny, soczysty i pełen smaku.

Ingredients

3-funtowy stek z flanki

1 ½ łyżeczki soli

Preparation

Odetnij krawędzie steku z boku, usuwając tłuszcz i włókna ze steku.

Posyp stek solą, połóż stek na stojaku, włóż go do lodówki i pozostaw na 2 godziny.

Po 2 godzinach wytrzyj stek ręcznikiem papierowym do sucha z obu stron.

Połóż stek na innym stojaku i włóż go do wędzarni. Gotuj w temperaturze 200°F (93°C) przez 3 godziny i dodaj 6 biszkoptów do wędzarni.

Po 1 godzinie i 50 minutach sprawdź ponownie stek, gdy osiągnie temperaturę wewnętrzną steku 122°F (50°C), wyjmij stek, połóż go na grillu i przewracaj co 15–30 sekund.

Gdy skończysz grillować, połóż go na talerzu i ciesz się smakiem!

Przepis autorstwa: Palę z Joe