How to Make Smoked Filet Mignon

Jak zrobić wędzone Stek



Przygotuj się na kulinarną rozkosz z przepysznymi wędzonymi stekami Mignon Filet. Marynowane w aromatycznej mieszance ziół, przypraw i białego wina, te delikatne cięcia są smażone do perfekcji na żelaznej patelni, a następnie fachowo wędzone w palacza Bradleya w 226ºF, aż osiągną soczystą temperaturę wewnętrzną 150ºF, pozostawiając topnie Występowanie steków w ustach jest po prostu nieodparte.

Ingredients

2 Filet mignon

1 opakowanie świeżego tymianku

2 łyżki masła

¼ szklanki wody

¼ szklanki oliwy z oliwek

2 łyżki białego octu winnego

1 łyżka papryki

1 łyżka zmielonych całych ziaren czarnego pieprzu

1 łyżka soli koszernej

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżka proszku cebulowego

1 łyżka mielonej kolendry

2 łyżeczki ziela koperkowego

2 łyżeczki zmielonych płatków czerwonej papryki

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Składany stolik dla palaczy Bradley

Nieprzywierające maty silikonowe do palenia Bradley

Narzędzia Bradleya Smokera

Trio timesticków Thermoworks

Thermoworks thermapen jeden

Ustawienia palacza Bradley:

Bisquettes: Piwo

Temperatura: 226°F (107°C)

Timer dymu: 60 minut

Timer: 120 minut

Preparation

Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker ustawienia wymienione powyżej.

Do miski dodać wodę, białe wino, oliwę z oliwek, paprykę, czarny pieprz w całości, czosnek w proszku, cebulę w proszku, mieloną kolendrę, koperek, płatki czerwonej papryki i wymieszać. To jest marynata, w której będziesz smażyć stek.

Za pomocą żelaznej patelni umieść steki na patelni i polej marynatą. Umieść świeży tymianek pomiędzy obydwoma stekami, dodaj szczyptę soli koszernej, masła i pozostaw do marynowania na 15 minut w lodówce na patelni.

Umieść żelazną patelnię w wędzarni na 120 minut lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 66°C.

Przepis autorstwa: MoodieFoodieTulsa

Piwo
Drewno

Biszkiety piwne dla palaczy Bradley

Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.

Shop Now