Jak zrobić wędzone Stek
Przygotuj się na kulinarną rozkosz z przepysznymi wędzonymi stekami Mignon Filet. Marynowane w aromatycznej mieszance ziół, przypraw i białego wina, te delikatne cięcia są smażone do perfekcji na żelaznej patelni, a następnie fachowo wędzone w palacza Bradleya w 226ºF, aż osiągną soczystą temperaturę wewnętrzną 150ºF, pozostawiając topnie Występowanie steków w ustach jest po prostu nieodparte.
Ingredients
2 Filet mignon
1 opakowanie świeżego tymianku
2 łyżki masła
¼ szklanki wody
¼ szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki białego octu winnego
1 łyżka papryki
1 łyżka zmielonych całych ziaren czarnego pieprzu
1 łyżka soli koszernej
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżka proszku cebulowego
1 łyżka mielonej kolendry
2 łyżeczki ziela koperkowego
2 łyżeczki zmielonych płatków czerwonej papryki
Użyte wyposażenie:
P10 Bradley Palacz
Składany stolik dla palaczy Bradley
Nieprzywierające maty silikonowe do palenia Bradley
Narzędzia Bradleya Smokera
Trio timesticków Thermoworks
Thermoworks thermapen jeden
Ustawienia palacza Bradley:
Bisquettes: Piwo
Temperatura: 226°F (107°C)
Timer dymu: 60 minut
Timer: 120 minut
Preparation
Ustaw w urządzeniu Bradley Smoker ustawienia wymienione powyżej.
Do miski dodać wodę, białe wino, oliwę z oliwek, paprykę, czarny pieprz w całości, czosnek w proszku, cebulę w proszku, mieloną kolendrę, koperek, płatki czerwonej papryki i wymieszać. To jest marynata, w której będziesz smażyć stek.
Za pomocą żelaznej patelni umieść steki na patelni i polej marynatą. Umieść świeży tymianek pomiędzy obydwoma stekami, dodaj szczyptę soli koszernej, masła i pozostaw do marynowania na 15 minut w lodówce na patelni.
Umieść żelazną patelnię w wędzarni na 120 minut lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 66°C.
Przepis autorstwa: MoodieFoodieTulsa
Piwo
Drewno
Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.
Shop Now