Jak zrobić Wędzony hamburger
Szukasz pysznego, dymnego burgera? Nie szukaj dalej niż ten przepis Smokin 'z Joe! Wykonane z szczupłej mielonej wołowiny, kremowej, pokrojonej w kostkę cebuli i sosu Worcestershire, te hamburgery są powolne w palaczu, a następnie grillowane do perfekcji dla przepysznego, dymnego smaku.
Ingredients
1 funt chudej mielonej wołowiny pochodzącej od zwierząt karmionych trawą
1 jajko
¼ szklanki kremu
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli koszernej
1 łyżeczka mielonego pieprzu
¼ szklanki bułki tartej
1 Mała cebula pokrojona w kostkę
1 łyżka sosu Worcestershire
Preparation
Do miski włóż wołowinę, jajko, śmietanę, proszek czosnkowy, sól, pieprz, bułkę tartą, pokrojoną w kostkę cebulę, sos Worcestershire i wymieszaj wszystko rękami.
Rozwałkuj mieszankę wołową, aż uzyska kształt kuli.
Pokrój mieszankę wołową na cztery części, a następnie rozbij je na kształt burgera.
Umieść kotlety wołowe w wędzarni, ustaw temperaturę gotowania na 225°F (107°C), czas gotowania na 1 godzinę i 20 minut, a czas wędzenia na 1 godzinę i 20 minut.
Gdy czas się skończy, przynieś burgery i grilluj je przez 10 minut.
Po zakończeniu grillowania połóż je na kawałku chleba lub czymkolwiek chcesz.
Przepis autorstwa: Palę z Joe