Jak zrobić wędzone Tri-tip
Pyszny i soczysty stek z odwróconym, odwrotnym stekem! Ta wędzona trójka z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych.
Ingredients
Tri-tip o masie od 3 do 5 funtów
Mieszanka soli i pieprzu (około ⅛ szklanki każdego z nich)
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do 107°C przez 15 minut.
Przygotuj mieszankę soli i pieprzu i posyp grubą warstwą mięso ze wszystkich stron.
Wędź potrójną końcówkę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 130°F (54°C) (około 60-90 minut). Można użyć biszkoptów orzechowych.
Gdy osiągnie tę temperaturę, wyjmij go z wędzarni i zawiń w folię.
Teraz masz dwie możliwości zakończenia przygotowań:
Potnij potrójną końcówkę na steki i usmaż je na grillu, pozwalając odpocząć przed podaniem.
Lub rozgrzej swój grilluj w temperaturze 260°C przez około 15 minut. Mięso zawinąć w folię i położyć na grillu, aż osiągnie pożądaną temperaturę wewnętrzną.
Pikan
Drewno
Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now