How to Make Smoked Tri-Tip

Jak zrobić wędzone Tri-tip



Pyszny i soczysty stek z odwróconym, odwrotnym stekem! Ta wędzona trójka z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych.

Ingredients

Tri-tip o masie od 3 do 5 funtów

Mieszanka soli i pieprzu (około ⅛ szklanki każdego z nich)

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do 107°C przez 15 minut.

Przygotuj mieszankę soli i pieprzu i posyp grubą warstwą mięso ze wszystkich stron.

Wędź potrójną końcówkę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 130°F (54°C) (około 60-90 minut). Można użyć biszkoptów orzechowych.

Gdy osiągnie tę temperaturę, wyjmij go z wędzarni i zawiń w folię.

Teraz masz dwie możliwości zakończenia przygotowań:

Potnij potrójną końcówkę na steki i usmaż je na grillu, pozwalając odpocząć przed podaniem.

Lub rozgrzej swój grilluj w temperaturze 260°C przez około 15 minut. Mięso zawinąć w folię i położyć na grillu, aż osiągnie pożądaną temperaturę wewnętrzną.

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now