How To Make Smoked Spicy Beef Jerky

Jak zrobić wędzone Pikantna wołowina szarpana



Marynowany w pikantnej mieszance i wędzony niski i powolny do perfekcji: ten wędzony pikantny przepis wołowy to najlepsza przekąska w historii!

Ingredients

2-funtowa przycięta wołowina z góry lub z dołu, końcówka polędwicy, stek z flanki lub dziczyzna

1 butelka ciemnego piwa

1 szklanka sosu sojowego

¼ szklanki sosu Worcestershire

4 łyżki grubo mielonego czarnego pieprzu

3 łyżki brązowego cukru

1 łyżka soli peklującej

½ łyżeczki soli czosnkowej

Preparation

W misce wymieszaj ciemne piwo, sos sojowy, sos Worcestershire, 2 łyżki czarnego pieprzu, brązowy cukier, sól peklującą i sól czosnkową.

Odetnij nadmiar tłuszczu z wołowiny i pokrój mięso w plastry o grubości 1/4 cala wzdłuż włókien.

Umieść plastry w zamykanej plastikowej torbie i zalej wołowinę mieszanką z miski, ściskając torebkę tak, aby cała była pokryta marynatą. Zamknąć torebkę i wstawić do lodówki na noc.

Następnego dnia ustaw temperaturę wędzarni na 82°C i rozgrzej ją.

Wyjmij mięso z lodówki i wylej marynatę.

Osusz plastry papierowymi ręcznikami i ułóż je na stojakach wędzarni.

Wędź mięso przez 4 do 5 godzin lub do momentu, aż suszone mięso będzie suche, ale nadal gumowate. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów hikorowych.

Następnie wyjmij suszone mięso z wędzarni i przenieś je do plastikowej torby z możliwością wielokrotnego zamykania, gdy jest jeszcze ciepłe. Pozostawić na godzinę w temperaturze pokojowej z otwartą torebką.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now