Jak zrobić wędzone klopsy
W tym filmie Joe pali klopsiki i dodaje je do pysznego sosu spaghetti.
Ingredients
1 funt chudej mielonej wołowiny
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
⅔ Szklanka bułki tartej
⅔ kubek mleka
1 Cebula pokrojona w drobną kostkę
1 duże jajko
Na sos:
1 łyżka oleju
Siekana cebula
4 szklanki pokrojonych w plasterki grzybów
2 łyżki masła
tymianek
Oregano
Puszka pokrojonych w kostkę pomidorów o pojemności 28 uncji
1 puszka koncentratu pomidorowego
⅔ łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
½ szklanki posiekanych oliwek
½ główki czosnku
Woda
Wino jest opcjonalne
Preparation
Do miski włóż mieloną wołowinę, sól, pieprz, bułkę tartą, mleko, pokrojoną w kostkę cebulę i jedno jajko i dokładnie wymieszaj rękoma.
Rzuć mieszankę mielonej wołowiny rękami, tworząc klopsiki i połóż je na ruszcie.
Wsuń stojak do wędzarni i zmień temperaturę gotowania na 290°F (143°C), czas gotowania do 2 godzin, czas wędzenia do 2 godzin i dodaj 6 biszkoptów hikorowych do wędzarni.
Podczas gdy klopsiki się dymią, przygotuj sos do spaghetti. Na jedną patelnię wlać olej i pokrojoną w kostkę cebulę. Na osobnej patelni dodaj pół kostki masła i dodaj 4 szklanki pokrojonych w plasterki grzybów.
Na patelnię z grzybami dodaj czosnek i wymieszaj, następnie wlej patelnię z grzybami do mieszanki koncentratu pomidorowego, dodaj 2 szklanki wody i zagotuj. (opcjonalnie 1 kieliszek wina)
Napełnij duży garnek wodą i zagotuj, gdy zacznie się gotować, dodaj spaghetti, aż będzie Al Dente lub takie, jakie lubisz.
Gdy klopsiki przestaną się wędzić, dodaj je do mieszanki pomidorowej.
Gdy spaghetti będzie gotowe, włóż mieszankę pomidorową i klopsiki do spaghetti i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Palę z Joe
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now