Jak zrobić wędzone Mięso duszone
Klasyk gospodarstwa domowego na niedzielne spotkanie rodzinne. Ta wędzona pieczeń garnka jest delikatna i pełna smaku.
Ingredients
Piec:
3 funty pieczeni karczku
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli koszernej
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka czarnego pieprzu
Udusić:
2 szklanki obranej cebuli perłowej
2 szklanki przekrojonych na pół ziemniaków Red Bliss
2 szklanki marchewki, pokrojonej w plasterki
2 szklanki bulionu wołowego
1 szklanka czerwonego wina
1 łyżka świeżego tymianku
1 łyżeczka proszku chili ancho
1 łyżka świeżego rozmarynu
2 Suszona papryka chipotle
Preparation
Połącz proszek cebulowy, sól koszerną, proszek cebulowy i pieprz i natrzyj pieczeń mieszanką.
Ustaw temperaturę wędzarni na 82°C i rozgrzej ją.
Wędzić pieczeń przez 1 1/2 godziny. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów pekan.
Następnie wyjmij pieczeń z wędzarni, dokończysz ją na grillu. Rozgrzej grill do 135°C (275°F).
Do dużego holenderskiego piekarnika dodaj wędzoną pieczeń, cebulę, ziemniaki, marchewkę, bulion wołowy, czerwone wino, tymianek, proszek ancho chile, rozmaryn i papryczkę chipotle.
Umieść holenderski piekarnik na grillu i smaż pieczeń przez 4 do 5 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Pikan
Drewno
Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now