How To Make Hickory Smoked Prime Rib Recipe

Jak sprawić, by hickory palił Żebro pierwotne Przepis



To wędzone żebro wędzone w Hickory jest powolne do perfekcji! Idealny przepis na główną jadalnię.

Ingredients

8-10 funtów pieczeni żeberkowej z 4 kościami

3 łyżki musztardy dijon

2 łyżki sosu Worcestershire

2 łyżeczki suszonego rozmarynu

2 łyżeczki suszonego tymianku

4 Ząbki czosnku rozgnieć na pastę

Gruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Preparation

Przytnij grubą czapkę pieczeni, jeśli jest większa niż ¼ cala grubości. Pieczeń przewiązujemy między kościami sznurkiem rzeźniczym.

W małej misce wymieszaj musztardę, sos Worcestershire, rozmaryn, tymianek i czosnek.

Powstałą mieszanką nakładamy mięso i obficie doprawiamy solą i pieprzem. Pozostawić bez przykrycia w lodówce na 8 godzin.

Rozgrzej wędzarnię do 121°C. Umieść żeberka w wędzarni i wędź przez około 4 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 52°C w przypadku rzadkich potraw lub 57°C ) dla średnio wysmażonych. Do tego przepisu użyj biszkoptów hikorowych.

Wyjmij mięso z wędzarni i luźno owiń je folią. Pozwól mu odpocząć przez 30 minut.

Do krojenia mięsa użyj ostrego noża. Jeśli chcesz, podawaj z chrzanem.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now