Jak sprawić, by hickory palił Żebro pierwotne Przepis
To wędzone żebro wędzone w Hickory jest powolne do perfekcji! Idealny przepis na główną jadalnię.
Ingredients
8-10 funtów pieczeni żeberkowej z 4 kościami
3 łyżki musztardy dijon
2 łyżki sosu Worcestershire
2 łyżeczki suszonego rozmarynu
2 łyżeczki suszonego tymianku
4 Ząbki czosnku rozgnieć na pastę
Gruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Preparation
Przytnij grubą czapkę pieczeni, jeśli jest większa niż ¼ cala grubości. Pieczeń przewiązujemy między kościami sznurkiem rzeźniczym.
W małej misce wymieszaj musztardę, sos Worcestershire, rozmaryn, tymianek i czosnek.
Powstałą mieszanką nakładamy mięso i obficie doprawiamy solą i pieprzem. Pozostawić bez przykrycia w lodówce na 8 godzin.
Rozgrzej wędzarnię do 121°C. Umieść żeberka w wędzarni i wędź przez około 4 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 52°C w przypadku rzadkich potraw lub 57°C ) dla średnio wysmażonych. Do tego przepisu użyj biszkoptów hikorowych.
Wyjmij mięso z wędzarni i luźno owiń je folią. Pozwól mu odpocząć przez 30 minut.
Do krojenia mięsa użyj ostrego noża. Jeśli chcesz, podawaj z chrzanem.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now