How To Make Slow-Smoked Ribeye Roast Recipe

Jak powoli pali się Pieczeń Ribeye Przepis



Bardzo pyszny obiad z rodziną lub przyjaciółmi. Nie możesz pokonać dobrej wołowiny i całego powolnego palenia Ribeye zdecydowanie fantastyczny wybór!

Ingredients

4 do 6 funtów pieczeni ribeye

Świeży tymianek

1 Zmielony ząbek czosnku

4 łyżki musztardy żółtej

1 łyżka sosu Worcestershire

Do wcierania:

1 łyżka suszonego rozmarynu

1 łyżka grubego lub mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka soli morskiej

1 ½ łyżeczki czosnku w proszku

1 ½ łyżeczki proszku cebulowego

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do 120°C.

Odetnij nadmiar tłuszczu z pieczeni. W małej misce dodaj czosnek, musztardę i sos Worcestershire. Przykryj pieczeń tą mieszanką. W kolejnym łuku wymieszaj wszystkie składniki nacierania. Następnie dodaj nacieranie na wierzch mieszanki, doprawiając pieczeń. Dodaj kilka gałązek tymianku.

Umieść pieczeń w wędzarni i wędź, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną od 60 do 63°C, co powinno zająć około 3 do 4 godzin.

Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów hikorowych.

Wyjmij go z wędzarni i odstaw na około 20 minut przed podaniem.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now