Jak powoli pali się Pieczeń Ribeye Przepis
Bardzo pyszny obiad z rodziną lub przyjaciółmi. Nie możesz pokonać dobrej wołowiny i całego powolnego palenia Ribeye zdecydowanie fantastyczny wybór!
Ingredients
4 do 6 funtów pieczeni ribeye
Świeży tymianek
1 Zmielony ząbek czosnku
4 łyżki musztardy żółtej
1 łyżka sosu Worcestershire
Do wcierania:
1 łyżka suszonego rozmarynu
1 łyżka grubego lub mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli morskiej
1 ½ łyżeczki czosnku w proszku
1 ½ łyżeczki proszku cebulowego
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do 120°C.
Odetnij nadmiar tłuszczu z pieczeni. W małej misce dodaj czosnek, musztardę i sos Worcestershire. Przykryj pieczeń tą mieszanką. W kolejnym łuku wymieszaj wszystkie składniki nacierania. Następnie dodaj nacieranie na wierzch mieszanki, doprawiając pieczeń. Dodaj kilka gałązek tymianku.
Umieść pieczeń w wędzarni i wędź, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną od 60 do 63°C, co powinno zająć około 3 do 4 godzin.
Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów hikorowych.
Wyjmij go z wędzarni i odstaw na około 20 minut przed podaniem.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now