Jak zrobić wędzone Carne Asada Przepis na stek spódnicy
Ta wędzona Carne Asada to wszystko, czego potrzebujesz na idealną letnią noc!
Ingredients
2-funtowy stek ze spódnicy
Do wcierania:
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka soli koszernej
¼ łyżeczki mielonego kminku
¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Marynata:
3 Pomarańcze, wyciśnięte sok
4 Limonki, wyciśnięte sok
2 cytryny, wyciśnięte sok
½ szklanki posiekanej kolendry
¼ szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
½ łyżki kminku
½ łyżeczki pieprzu
1 jalapeño, posiekane
3 ząbki czosnku, posiekane
Preparation
W średniej misce przygotuj marynatę: połącz sok pomarańczowy, sok z limonki, sok z cytryny, kolendrę, oliwę z oliwek, sól, kminek, pieprz, jalapeño i czosnek i dobrze wymieszaj, aby rozpuścić sól.
Umieść mięso w dużym, zamykanym worku. Mięso zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Wyjmij stek z marynaty. W małej misce natrzyj papryką, solą, kminkiem i czarnym pieprzem. Dopraw mięso tą mieszanką i odstaw na 30 minut.
Rozgrzej wędzarnię do 225°F (107°C). Mięso wędzić przez 45 minut, do tego przepisu można wykorzystać biszkiety wiśniowe.
Wyjmij stek z wędzarni, dokończysz go na grillu. Rozgrzej grill do 232°C i smaż, aż wewnętrzna temperatura osiągnie 135°F (56°C) w przypadku dań średnio wysmażonych.
Przed podaniem odstaw na 10 minut.
wiśnia
Drewno
Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.
Shop Now