How To Make Smoked Carne Asada Skirt Steak Recipe

Jak zrobić wędzone Carne Asada Przepis na stek spódnicy



Ta wędzona Carne Asada to wszystko, czego potrzebujesz na idealną letnią noc!

Ingredients

2-funtowy stek ze spódnicy

Do wcierania:

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżeczka soli koszernej

¼ łyżeczki mielonego kminku

¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Marynata:

3 Pomarańcze, wyciśnięte sok

4 Limonki, wyciśnięte sok

2 cytryny, wyciśnięte sok

½ szklanki posiekanej kolendry

¼ szklanki oliwy z oliwek

1 łyżeczka soli

½ łyżki kminku

½ łyżeczki pieprzu

1 jalapeño, posiekane

3 ząbki czosnku, posiekane

Preparation

W średniej misce przygotuj marynatę: połącz sok pomarańczowy, sok z limonki, sok z cytryny, kolendrę, oliwę z oliwek, sól, kminek, pieprz, jalapeño i czosnek i dobrze wymieszaj, aby rozpuścić sól.

Umieść mięso w dużym, zamykanym worku. Mięso zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Wyjmij stek z marynaty. W małej misce natrzyj papryką, solą, kminkiem i czarnym pieprzem. Dopraw mięso tą mieszanką i odstaw na 30 minut.

Rozgrzej wędzarnię do 225°F (107°C). Mięso wędzić przez 45 minut, do tego przepisu można wykorzystać biszkiety wiśniowe.

Wyjmij stek z wędzarni, dokończysz go na grillu. Rozgrzej grill do 232°C i smaż, aż wewnętrzna temperatura osiągnie 135°F (56°C) w przypadku dań średnio wysmażonych.

Przed podaniem odstaw na 10 minut.

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now