How To Make Sunday Beef Roast

Jak zrobić Niedzielna pieczeń wołowiny



Klasyczny przepis na niedzielną pieczeń wołowiny! Wędzone nisko i wolno na wspaniałe weekendowe spotkanie rodzinne.

Ingredients

3 do 3 ½ funta okrągłej pieczeni wołowej, rumianej lub polędwicy

2 szklanki bulionu wołowego

1 Duży rdzawy ziemniak, obrany i pokrojony na kawałki

2 Marchewki, obrane i pokrojone na kawałki

2 Łodygi selera pokrojone na kawałki

2 gałązki tymianku

1 Mała cebula, pokrojona w kawałki

3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Pocierać:

3 łyżki czosnku w proszku

2 łyżki soli

2 łyżki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka chili w proszku

½ łyżeczki kminku

Preparation

Pieczeń nacieramy ze wszystkich stron oliwą z oliwek i wkładamy do brytfanny, tłuszczem do góry.

W małej misce wymieszaj składniki nacierania. Dobrze dopraw mięso tą mieszanką i wlej bulion wołowy na dno patelni.

Ustaw temperaturę wędzarni na 160°C i rozgrzej ją. Gotuj pieczeń przez 40 do 50 minut lub do momentu, aż wierzch będzie przypieczony. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów hikorowych.

Zmniejsz temperaturę do 225°F (107°C). Dodaj warzywa i tymianek do bulionu, przykryj folią i kontynuuj gotowanie przez około 2 do 3 godzin lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 135°F (57°C) w przypadku mięsa średnio wysmażonego.

Wyjmij z wędzarni i odstaw na 10 minut przed podaniem.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now