How To Make Brined Smoked Beef Brisket
This smoked brisket has a few secrets: it is brined, generously seasoned with lots of spices, and smoked low and slow to perfection.
Ingredients
Płasko cięty mostek o wadze 5 do 7 funtów
½ szklanki soli koszernej
1 szklanka brązowego cukru
Do wcierania:
2 łyżki soli
3 łyżki świeżo mielonego czarnego pieprzu
2 łyżki chili w proszku
2 łyżki czosnku w proszku
2 łyżeczki proszku cebulowego
2 łyżeczki pieprzu cayenne
Preparation
Zacznij rozpuszczać sól i cukier w 6 litrach wrzącej wody. Następnie dodaj 6 szklanek lodu do tej mieszaniny i pozostaw do ostygnięcia. Umieść mostek w tej solance i przykryj.
Pozostawić na noc w lodówce.
Wyjmij mostek z lodówki i osusz go. W małej misce dodaj składniki na nacieranie. Doprawić mostek powstałą mieszanką.
Rozgrzej wędzarnię do 121°C.
Włóż mostek do wędzarni, grubą pokrywką do dołu i wędź przez 3 godziny. Do tego możesz użyć bisquettes mesquite.
Po 3 godzinach wyjmij mostek, zawiń go w folię i włóż z powrotem do wędzarni, zwiększając temperaturę do 275°F (135°C). Gotuj przez kolejne 3 godziny lub do momentu, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 204°F (96°C).
Następnie zdejmij folię i umieść ją z powrotem w wędzarni na kolejne 30 minut.
Wyjmij go z wędzarni i odstaw na około 15 minut przed podaniem.
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now