How To Make Brined Smoked Beef Brisket

How To Make Brined Smoked Beef Brisket



This smoked brisket has a few secrets: it is brined, generously seasoned with lots of spices, and smoked low and slow to perfection.

Ingredients

Płasko cięty mostek o wadze 5 do 7 funtów

½ szklanki soli koszernej

1 szklanka brązowego cukru

Do wcierania:

2 łyżki soli

3 łyżki świeżo mielonego czarnego pieprzu

2 łyżki chili w proszku

2 łyżki czosnku w proszku

2 łyżeczki proszku cebulowego

2 łyżeczki pieprzu cayenne

Preparation

Zacznij rozpuszczać sól i cukier w 6 litrach wrzącej wody. Następnie dodaj 6 szklanek lodu do tej mieszaniny i pozostaw do ostygnięcia. Umieść mostek w tej solance i przykryj.

Pozostawić na noc w lodówce.

Wyjmij mostek z lodówki i osusz go. W małej misce dodaj składniki na nacieranie. Doprawić mostek powstałą mieszanką.

Rozgrzej wędzarnię do 121°C.

Włóż mostek do wędzarni, grubą pokrywką do dołu i wędź przez 3 godziny. Do tego możesz użyć bisquettes mesquite.

Po 3 godzinach wyjmij mostek, zawiń go w folię i włóż z powrotem do wędzarni, zwiększając temperaturę do 275°F (135°C). Gotuj przez kolejne 3 godziny lub do momentu, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 204°F (96°C).

Następnie zdejmij folię i umieść ją z powrotem w wędzarni na kolejne 30 minut.

Wyjmij go z wędzarni i odstaw na około 15 minut przed podaniem.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now