How to Make Smoked Beef Short Ribs

Jak zrobić wędzone Krótkie żebra wołowe przepis



Te pyszne wędzone krótkie żebra sprawi, że będziesz chciał więcej!

Ingredients

Żeberka wołowe

Musztarda

Mieszanka brązowego cukru, czosnku, pieprzu, soli i papryki

Impreza dla Tailgaterów

Do Przyprawienia:

brązowy cukier

Masło

Miód

Mieszanka brązowego cukru, czosnku, pieprzu, soli i papryki

Glazura żeberkowa i sos barbecue

Preparation

Za pomocą papierowego ręcznika odciągnij membranę z żeber i posyp je musztardą.

Używając przypraw i posyp nią całe żebro, odwróć żebro i zrób to samo.

Odstaw żeberka z przyprawami na 15 minut.

Rozgrzej wędzarnię i pozwól jej pracować przy 250°F (121°C), włóż do wędzarni 5-6 biszkoptów, ustaw czas wędzenia na 3 godziny i przystąp do włożenia żeberka do wędzarni.


Po 1 godzinie sprawdź ponownie żeberka, jeśli nadal są suche, spryskaj je wodą, obróć ruszt i ponownie spryskaj wodą.

Po 3 godzinach wyjmij żeberka i posyp folię aluminiową brązowym cukrem, na brązowy cukier połóż płatki niesolonego masła, skrop brązowym cukrem i masłem miodem, dodaj tę samą przyprawę, którą użyłeś, połóż kość żebrową - stroną do góry i dwukrotnie zawiń żeberko w folię aluminiową.

Żeberka z aluminium odłożyć z powrotem na ruszt i wędzić przez kolejne 2 godziny.

Po dwóch godzinach wyjmij żeberka i posmaruj je glazurą żeberkową oraz sosem BBQ.

Włóż żeberko do wędzarni na kolejną godzinę, a gdy będzie gotowe, wyjmij i ciesz się smakiem!

Przepis: Michael Demagistris – Szef kuchni Michael Demagistris