The Perfect Smoked Brisket Recipe

. Doskonały Wędzony przepis na mostek



Wyniki uzyskane z korzystania z kuchenki sous vide i palacza są naprawdę na najwyższym poziomie. Sous Vide Cooker wykorzystuje metodę gotowania kąpieli wodnych, umożliwiając gotowanie mostka w niskich temperaturach. Podczas gotowania tak niskiej temperatury sous vide utrzymuje kontrolę temperatury do dokładnie 135f przez 44 godziny. Bradley Smoker ładnie uzupełnia tę metodę gotowania, umożliwiając idealnie kontrolowany dym przez 3 godziny. Mostek jest dosłownie stopiony w ustach z przyjemnym smakiem dymu.

Ingredients

1 Mostek

Przyprawa do mostka

¼ łyżeczki płynnego dymu (opcjonalnie)

¼ szklanki białego octu winnego

¼ szklanki oliwy z oliwek

Użyte wyposażenie:

Sous Vide Anova

Zgrzewarka próżniowa Anova

P10 Bradley Palacz

Składany stół Bradley Smoker

Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker

Narzędzia Bradleya Smokera

Trio timesticków Thermoworks

Thermoworks thermapen jeden

Ustawienia palacza Bradley:

Biszkiety: Mieszanka Huntera

Temperatura: 226°F

Zegar dymu: 3 godziny

Timer: 3 godziny

Preparation

Ustaw kuchenkę Anova Sous Vide na 135°F (57,2°C) na 44 godziny.

Mostek mocno przyprawiamy ze wszystkich stron i wkładamy do zamkniętej próżniowo torebki.

Jeśli chcesz, dodaj ocet winny z białego wina, oliwę z oliwek i płynny dym. Umieść mostek w łaźni wodnej.

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 107,8°C.

Podczas gdy wędzarnia się nagrzewa, wyjmij mostek z łaźni wodnej i włóż go do wiadra z lodem, aby ostygł przez 30 minut.

Wyjmij mostek z odkurzonego worka, osusz go i dodaj dodatkowe przyprawy, jeśli chcesz.

Włóż do wędzarni na 3 godziny lub do czasu, aż zewnętrzna część nabierze ładnego koloru.

Pokrój mostek wzdłuż włókien i ciesz się smakiem!

    Przepis: Bryan Edwards – Moodie Smakosz Tulsa

    Huntera
     Mieszanka

    Hunters Blend Bisquettes dla Bradley Smoker

    Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.

    Shop Now