Smoked Pork Belly

Wędzony Brzuch Wieprzowy

Dan Shahin

Osiągnij idealną delikatność i smak.

Ingredients

1kg boczku wieprzowego – ok. Grubość 1,5 cala i płaska

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżka suszonego oregano

2 łyżeczki nasion kminku lekko zmiażdżonych

2 łyżeczki nasion kolendry lekko zmiażdżonych

2 łyżeczki czarnego pieprzu

2 łyżeczki soli

2 łyżeczki słodkiej papryki

2 łyżeczki czosnku

2 łyżeczki proszku cebulowego

 Skórka z 1 cytryny

2 łyżki oliwy z oliwek / musztardy / ostrego sosu – opcjonalnie, aby ułatwić przyleganie pasty

Preparation

Metoda:

Połącz ze sobą wszystkie składniki nacierania.

Jeśli używasz, wmasuj oliwę z oliwek / musztardę / ostry sos na całym brzuchu wieprzowym, aby przykryć.

Natrzeć równomiernie cały brzuch wieprzowy. Odczekaj 15 minut, aż wcieranie wchłonie się i przylgnie do stawu.

Ustaw temperaturę wędzarni na 110°C. Po osiągnięciu temperatury zacznij palić. My używamy Bisquettes o smaku wiśniowym, ale możesz użyć dowolnego smaku.

Włóż boczek wieprzowy do wędzarni z tacką ociekową pod spodem.

Pozostawić do zadymienia, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną około 93°C. Zajmie to około 8-10 godzin.

Odpocznij i pokrój, aby cieszyć się smakiem.

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now