Wędzony Brzuch Wieprzowy
Osiągnij idealną delikatność i smak.
Ingredients
1kg boczku wieprzowego – ok. Grubość 1,5 cala i płaska
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka suszonego oregano
2 łyżeczki nasion kminku lekko zmiażdżonych
2 łyżeczki nasion kolendry lekko zmiażdżonych
2 łyżeczki czarnego pieprzu
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki czosnku
2 łyżeczki proszku cebulowego
Skórka z 1 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek / musztardy / ostrego sosu – opcjonalnie, aby ułatwić przyleganie pasty
Preparation
Metoda:
Połącz ze sobą wszystkie składniki nacierania.
Jeśli używasz, wmasuj oliwę z oliwek / musztardę / ostry sos na całym brzuchu wieprzowym, aby przykryć.
Natrzeć równomiernie cały brzuch wieprzowy. Odczekaj 15 minut, aż wcieranie wchłonie się i przylgnie do stawu.
Ustaw temperaturę wędzarni na 110°C. Po osiągnięciu temperatury zacznij palić. My używamy Bisquettes o smaku wiśniowym, ale możesz użyć dowolnego smaku.
Włóż boczek wieprzowy do wędzarni z tacką ociekową pod spodem.
Pozostawić do zadymienia, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną około 93°C. Zajmie to około 8-10 godzin.
Odpocznij i pokrój, aby cieszyć się smakiem.
wiśnia
Drewno
Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.
Shop Now