Smoked Canadian Bacon

Wędzony Kanadyjski bekon



Ten wędzony kanadyjski przepis na boczek jest bardzo łatwy do wykonania w porównaniu z tym, jak pyszne jest. Wszystko zaczyna się od kawałka bezkostnej schabu wieprzowego, łatwo dostępnego wszędzie. Solaj go przez tydzień, a następnie pal za pomocą bisquettów pekan. Może włóż do torby z szynką i zwinąć mocno, a następnie użyj pierścieni wieprzowych lub sznurka, aby przytrzymać udo i małe. Odkupiłem go w pakietach 8 uncji i jeden właśnie owinięty plastikiem, aby zrobić trochę gadżetów.

Pewnego dnia zrobiłem jaja benedykta, ale nie miałem żadnych babeczek. Więc odciąłem skórkę z kwaśnego chleba, wzniósł się i upuściłem trochę mojego CB. Kilka domowych jajek i duszonych w sosie Hollandise i odrobinę wędzonej papryki. Tak może być dobre, szybkie i wygodne śniadanie!

Ingredients

Kawałek polędwiczki wieprzowej bez kości

Solanka:

1 szklanka grubej soli koszernej Morton

1 szklanka zapakowanego ciemnobrązowego cukru

4 zmiażdżone liście laurowe

1 tabletka granulowanego czosnku

1 zaokrąglona zakładka całe ziele angielskie

1 Zaokrąglona zakładka, całe jagody jałowca

1 zaokrąglona zakładka, całe czarne ziarna pieprzu

3 Tab Penzeys Cajun przyprawa

2½ lekarstwo na herbatę nr 1

¼ Szklanka czystego miodu

¼ Puchar Jacka Danielsa

1 galon wody

Preparation

Dodaj wszystko oprócz kurkumy, miodu i jacka do 2 litrów wody i zagotuj, ciągle mieszając.

Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż poczujesz zapach przypraw, około 20 minut.

Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia poniżej 140°F (60°C), następnie dodaj kurację, miód i jack.


Wlej solankę do wiadra do utwardzania i mieszaj z lodem, aż uzyskasz 1 galon.

Sprawdź temperaturę solanki. Nie chcesz wkładać mięsa, dopóki temperatura solanki nie spadnie poniżej 40°F.

Mięso włóż do solanki i przykryj ciężkim talerzem.

Włóż wiadro z solanką do lodówki i wymieniaj co drugą noc przez tydzień.

Po upływie tygodnia opłucz mięso pod zimną bieżącą wodą, połóż na odwróconym stojaku z miską ociekową pod spodem na 24 godziny, odwracając po 12 godzinach.

W przypadku palenia wyjąć z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej godzinę.

Rozgrzej wędzarnię do 250°F na godzinę załaduj 3H Pecan i gdy tylko zacznie się dymić włóż mięso, im bliżej wierzchu tym lepiej.

Wędź/gotuj przy 250°F (121°C) aż biodra IT osiągną 145-150°F (62.8°C-65.6°C)

Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na 2 godziny, następnie zawiń w folię i włóż do lodówki na 2 dni.

Po upływie czasu w lodówce pokrój i ciesz się smakiem.

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now