Wędzony Kanadyjski bekon
Ten wędzony kanadyjski przepis na boczek jest bardzo łatwy do wykonania w porównaniu z tym, jak pyszne jest. Wszystko zaczyna się od kawałka bezkostnej schabu wieprzowego, łatwo dostępnego wszędzie. Solaj go przez tydzień, a następnie pal za pomocą bisquettów pekan. Może włóż do torby z szynką i zwinąć mocno, a następnie użyj pierścieni wieprzowych lub sznurka, aby przytrzymać udo i małe. Odkupiłem go w pakietach 8 uncji i jeden właśnie owinięty plastikiem, aby zrobić trochę gadżetów.
Pewnego dnia zrobiłem jaja benedykta, ale nie miałem żadnych babeczek. Więc odciąłem skórkę z kwaśnego chleba, wzniósł się i upuściłem trochę mojego CB. Kilka domowych jajek i duszonych w sosie Hollandise i odrobinę wędzonej papryki. Tak może być dobre, szybkie i wygodne śniadanie!
Ingredients
Kawałek polędwiczki wieprzowej bez kości
Solanka:
1 szklanka grubej soli koszernej Morton
1 szklanka zapakowanego ciemnobrązowego cukru
4 zmiażdżone liście laurowe
1 tabletka granulowanego czosnku
1 zaokrąglona zakładka całe ziele angielskie
1 Zaokrąglona zakładka, całe jagody jałowca
1 zaokrąglona zakładka, całe czarne ziarna pieprzu
3 Tab Penzeys Cajun przyprawa
2½ lekarstwo na herbatę nr 1
¼ Szklanka czystego miodu
¼ Puchar Jacka Danielsa
1 galon wody
Preparation
Dodaj wszystko oprócz kurkumy, miodu i jacka do 2 litrów wody i zagotuj, ciągle mieszając.
Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż poczujesz zapach przypraw, około 20 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia poniżej 140°F (60°C), następnie dodaj kurację, miód i jack.
Wlej solankę do wiadra do utwardzania i mieszaj z lodem, aż uzyskasz 1 galon.
Sprawdź temperaturę solanki. Nie chcesz wkładać mięsa, dopóki temperatura solanki nie spadnie poniżej 40°F.
Mięso włóż do solanki i przykryj ciężkim talerzem.
Włóż wiadro z solanką do lodówki i wymieniaj co drugą noc przez tydzień.
Po upływie tygodnia opłucz mięso pod zimną bieżącą wodą, połóż na odwróconym stojaku z miską ociekową pod spodem na 24 godziny, odwracając po 12 godzinach.
W przypadku palenia wyjąć z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej godzinę.
Rozgrzej wędzarnię do 250°F na godzinę załaduj 3H Pecan i gdy tylko zacznie się dymić włóż mięso, im bliżej wierzchu tym lepiej.
Wędź/gotuj przy 250°F (121°C) aż biodra IT osiągną 145-150°F (62.8°C-65.6°C)
Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na 2 godziny, następnie zawiń w folię i włóż do lodówki na 2 dni.
Po upływie czasu w lodówce pokrój i ciesz się smakiem.
Pikan
Drewno
Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now