Wędził Herbed Kiełbaski wieprzowe
Niezależnie od tego, czy po prostu ugotujesz je na grillu, czy dodasz do obfitego gulaszu, te linki są krokiem od kiełbas kupowanych w sklepie. Spróbuj stworzyć te pikantne domowe kiełbaski dla wygody pełnego smaku!
Ingredients
2 funty tyłka wieprzowego
½ szklanki posiekanej cebuli
3 ząbki czosnku, posiekane
3 łyżki świeżej pietruszki, posiekanej
1 łyżka świeżego rozmarynu, posiekanego
½ łyżeczki cayenne
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
Obudowa wieprzowa
Biszkiety Bradley Smoker Hickory
Preparation
Drobno zmiel tyłek wieprzowy.
Mieloną wieprzowinę wymieszać z przyprawami, cebulą i czosnkiem.
Namoczyć osłonki wieprzowe na 30 minut, odcedzić, a następnie przepłukać świeżą wodą.
W naturalną osłonkę wieprzową włóż mięso kiełbasowe.
Przekręć w linki.
Wysterylizować igłę lub szpilkę do szycia we wrzącej wodzie i nakłuć w kiełbasie ewentualne kieszenie powietrzne.
Kiełbasę osusz czystym ręcznikiem kuchennym lub pozostaw na godzinę w chłodnym, suchym miejscu.
Wędź Hickory Bisquettes (lub według własnego uznania) w temperaturze od 140 do 160°F, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 160°F.
Natychmiast po wyjęciu z wędzarni należy umieścić go w łaźni lodowej.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now