smoked food, smoked herbed sausages

Wędził Herbed Kiełbaski wieprzowe



Niezależnie od tego, czy po prostu ugotujesz je na grillu, czy dodasz do obfitego gulaszu, te linki są krokiem od kiełbas kupowanych w sklepie. Spróbuj stworzyć te pikantne domowe kiełbaski dla wygody pełnego smaku!

Ingredients

2 funty tyłka wieprzowego

½ szklanki posiekanej cebuli

3 ząbki czosnku, posiekane

3 łyżki świeżej pietruszki, posiekanej

1 łyżka świeżego rozmarynu, posiekanego

½ łyżeczki cayenne

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka pieprzu

Obudowa wieprzowa

Biszkiety Bradley Smoker Hickory

Preparation

Drobno zmiel tyłek wieprzowy.

Mieloną wieprzowinę wymieszać z przyprawami, cebulą i czosnkiem.

Namoczyć osłonki wieprzowe na 30 minut, odcedzić, a następnie przepłukać świeżą wodą.

W naturalną osłonkę wieprzową włóż mięso kiełbasowe.

Przekręć w linki.

Wysterylizować igłę lub szpilkę do szycia we wrzącej wodzie i nakłuć w kiełbasie ewentualne kieszenie powietrzne.

Kiełbasę osusz czystym ręcznikiem kuchennym lub pozostaw na godzinę w chłodnym, suchym miejscu.

Wędź Hickory Bisquettes (lub według własnego uznania) w temperaturze od 140 do 160°F, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 160°F.

Natychmiast po wyjęciu z wędzarni należy umieścić go w łaźni lodowej.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now