Cajun Spare Ribs

Wędzony w Cajun Żeberka



Te żeberka mogą być tak pikantne lub łagodne, jak chcesz, w zależności od używanej mieszanki przypraw Cajun. Dodanie sosu mopa pomaga im pozostać wilgotnym i smakowym, gdy gotują nisko i powoli.

Ingredients

1 pełny stojak na żeberka wieprzowe

Do wcierania:

½ szklanki brązowego cukru

3 łyżki soli koszernej

1 łyżka papryki

1 łyżka mieszanki przypraw Cajun

Na sos do mopa:

1 szklanka cydru jabłkowego

¼ szklanki octu jabłkowego

3 łyżki soku z cytryny

2 łyżki czosnku w proszku

1 łyżka ostrego sosu

Bisquettes Bradley Smoker – Hickory lub Mesquite

Preparation

Wymieszać składniki na nacieranie.

Żeberka posmaruj nacieraniem i odstaw do marynowania na kilka godzin w lodówce (lub na noc, jeśli masz czas).

Rozgrzej wędzarnię do 225°F z biszkoptami Hickory lub Mesquite (oba sprawdzają się dobrze).

Połóż żeberka kością do dołu na stojaku w wędzarni; palić przez 3 godziny.

Wymieszaj składniki na sos do mopa.

Wyjmij żeberka z wędzarni, zawiń je w folię aluminiową i wlej sos z mopa do aluminiowego woreczka.

Włóż żeberka z powrotem do wędzarni, stroną szwu skierowaną do góry.

Wędzić przez kolejne 2 godziny.

Wyjmij z folii (uważaj na parę i gorący płyn) i włóż z powrotem do wędzarni, aby stwardniała.

Wędzić przez kolejne 45–60 minut lub do momentu osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F.

Wyjmij z wędzarni i odstaw na 15 minut przed pokrojeniem i podaniem.

autorstwa Leny Clayton

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now