Smoked Ham Hocks

Wędzony szynka Hocks



Szukasz pysznego i aromatycznego sposobu przygotowania wieprzowiny? Nie szukaj dalej niż ten przepis na solankę i dym! W przypadku składników takich jak liście laurowe, czarne pieprzu i pełne goździki, ten przepis z pewnością wywarnie wrażenie na głębokości smaku. Po prostu solanka przez dwa dni, sucha powietrze i palenie przez pięć godzin, aby uzyskać wyniki przepyszne.

Ingredients

2 litry wody

100 gramów soli koszernej

100 gramów brązowego cukru

2 liście laurowe

2 łyżki czarnego pieprzu

2 łyżki całych goździków

Preparation

Palić:

Przygotuj wędzarnię z wystarczającą ilością drewna, aby palić przez 5 godzin.

Ustaw temperaturę wędzarni na ~5 godzin. W zależności od wielkości stawów skokowych i zewnętrznej temperatury otoczenia, możesz potrzebować więcej lub mniej czasu.

Metoda:

Podgrzej wodę i rozpuść sól i cukier. Pozwól wodzie całkowicie ostygnąć i dodaj liście laurowe, ziarna pieprzu i goździki.

W dużym szklanym lub plastikowym naczyniu dodaj stawy skokowe i solankę, upewniając się, że wszystko jest pokryte solanką. Jeśli potrzebujesz więcej, dodaj więcej wody, cukru i solanki.

Solać stawy skokowe przez 2 pełne dni.

Wyjmij golonki z solanki i pozostaw je na stojaku, a następnie włóż do lodówki na noc.

Po 12 godzinach suszenia na powietrzu są gotowe do wędzenia.

Umieść stawy skokowe w 250°F wędzić przez około 5 godzin lub do momentu, gdy ich temperatura wewnętrzna osiągnie 200°F.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now