Smoked Drunken Ribs

Wędzony Pijane żebra



Żeberka wieprzowe to smaczny krój mięsa. Ale możesz podwoić jego smak, dodając piwo do pocierania. Po przygotowaniu obficie posmaruj żebra sosem BBQ i dym na pozostałe 30 minut.

Ingredients

2 stojaki na żeberka wieprzowe

1 puszka/butelka ulubionego piwa

1 szklanka brązowego cukru pudru

2 łyżeczki oregano

½ łyżeczki tymianku

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżka papryki

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 ½ szklanki ulubionego sosu BBQ

Bisquettes Bradley Smoker Flavour Bisquettes – najwyższej jakości bisquettes piwny

Preparation

Zdejmij membranę z tyłu każdego żeberka.

Przygotuj marynatę, mieszając piwo, brązowy cukier, oregano, tymianek, proszek czosnkowy, paprykę, sól i czarny pieprz.

Umieść żeberka w dużym naczyniu. Zalać żeberka marynatą i obrócić kilka razy, aby upewnić się, że są pokryte marynatą. Przykryj plastikową folią i włóż do lodówki. Żeberka pozostawiamy w marynacie na około 8 godzin. W czasie marynowania kilka razy obróć żeberka.

Ustaw wędzarnię na 225°F, używając Bradley Premium Beer Bisquettes.

Wyjmij żeberka z marynaty i połóż je na kratce wędzarniczej. Umieść żeberka w wędzarni i wędź przez 3-4 godziny lub do momentu, aż żeberka osiągną wewnętrzną temperaturę 50°F.

Obficie posmaruj żeberka sosem BBQ. Włóż żeberka z powrotem do wędzarni i wędź przez ostatnią godzinę.

Pozwól im odpocząć przez 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.

Przepis autorstwa: Steve Cylka

Piwo
Drewno

Biszkiety piwne dla palaczy Bradley

Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.

Shop Now