Wędzony Pijane żebra
Żeberka wieprzowe to smaczny krój mięsa. Ale możesz podwoić jego smak, dodając piwo do pocierania. Po przygotowaniu obficie posmaruj żebra sosem BBQ i dym na pozostałe 30 minut.
Ingredients
2 stojaki na żeberka wieprzowe
1 puszka/butelka ulubionego piwa
1 szklanka brązowego cukru pudru
2 łyżeczki oregano
½ łyżeczki tymianku
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżka papryki
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 ½ szklanki ulubionego sosu BBQ
Bisquettes Bradley Smoker Flavour Bisquettes – najwyższej jakości bisquettes piwny
Preparation
Zdejmij membranę z tyłu każdego żeberka.
Przygotuj marynatę, mieszając piwo, brązowy cukier, oregano, tymianek, proszek czosnkowy, paprykę, sól i czarny pieprz.
Umieść żeberka w dużym naczyniu. Zalać żeberka marynatą i obrócić kilka razy, aby upewnić się, że są pokryte marynatą. Przykryj plastikową folią i włóż do lodówki. Żeberka pozostawiamy w marynacie na około 8 godzin. W czasie marynowania kilka razy obróć żeberka.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając Bradley Premium Beer Bisquettes.
Wyjmij żeberka z marynaty i połóż je na kratce wędzarniczej. Umieść żeberka w wędzarni i wędź przez 3-4 godziny lub do momentu, aż żeberka osiągną wewnętrzną temperaturę 50°F.
Obficie posmaruj żeberka sosem BBQ. Włóż żeberka z powrotem do wędzarni i wędź przez ostatnią godzinę.
Pozwól im odpocząć przez 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.
Przepis autorstwa: Steve Cylka
Piwo
Drewno
Bisquettes piwny do wędzonych potraw z dodatkiem chmielu. Idealne do wołowiny, kurczaka, żeberek czy kiełbasy.
Shop Now