Smoked Scotch Eggs

Wędzony Szkockie Jajka

Dan Shahin

Te wędzone szkockie jajka to najbardziej niesamowita uczta.

Ingredients

Mięso Kiełbasowe (80-100g na jajko)

Duże jaja z wolnego wybiegu

Ulubiony Rub – użyliśmy:

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka papryki

Brązowy cukier

1 łyżeczka musztardy w proszku

1 łyżeczka suszonej szałwii

1 łyżeczka nasion kopru włoskiego

Preparation

Metoda:

Gotuj jajka przez ok. 6 minut. To najtrudniejsza część, uzyskanie idealnego żółtka.

Wyjmij jajka i włóż je do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces chłodzenia i pomóc wstrząsnąć skorupką, aby ułatwić jej obieranie.

Odstaw na co najmniej 30 minut lub do momentu, aż będziesz gotowy do użycia.

Na arkuszu folii spożywczej uformuj mięso z kiełbasy i uformuj duży płaski okrąg o grubości około 5 mm, wystarczająco duży, aby owinąć wokół jajka.

Umieść jajko na środku krążka z mięsem kiełbasianym i owiń jajko, rozprowadzając palcami po łączeniach.

Rzuć jajko po szkocku w dłoniach, aby mieć pewność, że otrzymasz ładną okrągłą kulkę.

Posyp wybrany produkt na talerzu i delikatnie obtocz w nim każde jajko szkockie, aby upewnić się, że jest lekko i równomiernie pokryte po całej powierzchni.

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now