Wędzony Szkockie Jajka
Te wędzone szkockie jajka to najbardziej niesamowita uczta.
Ingredients
Mięso Kiełbasowe (80-100g na jajko)
Duże jaja z wolnego wybiegu
Ulubiony Rub – użyliśmy:2 łyżeczki soli
1 łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka papryki
Brązowy cukier
1 łyżeczka musztardy w proszku
1 łyżeczka suszonej szałwii
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
Preparation
Metoda:
Gotuj jajka przez ok. 6 minut. To najtrudniejsza część, uzyskanie idealnego żółtka.
Wyjmij jajka i włóż je do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces chłodzenia i pomóc wstrząsnąć skorupką, aby ułatwić jej obieranie.
Odstaw na co najmniej 30 minut lub do momentu, aż będziesz gotowy do użycia.
Na arkuszu folii spożywczej uformuj mięso z kiełbasy i uformuj duży płaski okrąg o grubości około 5 mm, wystarczająco duży, aby owinąć wokół jajka.
Umieść jajko na środku krążka z mięsem kiełbasianym i owiń jajko, rozprowadzając palcami po łączeniach.
Rzuć jajko po szkocku w dłoniach, aby mieć pewność, że otrzymasz ładną okrągłą kulkę.
Posyp wybrany produkt na talerzu i delikatnie obtocz w nim każde jajko szkockie, aby upewnić się, że jest lekko i równomiernie pokryte po całej powierzchni.
wiśnia
Drewno
Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.
Shop Now