Bekon owinięty wędzony Polędwiczki wieprzowe Nadziewane z prażoną czerwoną papryką i przepisem na ser
Wędzona polędwica wieprzowa nadziewana papryją i serem może wydawać się trochę skomplikowana. Zobaczysz jednak, jak łatwo go przygotować. Owinięte boczkiem na pewno zadowolą i karmić tłum!
Ingredients
2 Polędwiczka wieprzowa
⅓ Szklanka pieczonej czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
1 szklanka serka śmietankowego, zmiękczonego
1 szklanka startego sera mozzarella
10-12 plasterków bekonu
¼ Kubek miodu
Preparation
Z polędwiczek wieprzowych usuń tłuszcz i błonę. Trzymając nóż poziomo, przekrój polędwicę wieprzową na pół, uważając, aby nie przebić drugiego końca.
W małej misce wymieszaj pieczoną czerwoną paprykę z serkiem śmietankowym i serem mozzarella.
Rozłóż równomiernie mieszaninę sera i czerwonej papryki w otworach polędwicy wieprzowej. Zamknij polędwiczki tak, aby ser pozostał w kieszeni mięsa.
Owinąć polędwiczki boczkiem i ułożyć na kratce wędzarni. Rozsądnie jest ułożyć polędwiczki rozciętą stroną do góry, tak aby roztopiony ser pozostał w kieszeni i nie wyciekł.
Ustaw wędzarnię na 275ºF przy użyciu wybranego biszkietów drewnianych (super sprawdzają się hikora, jabłko lub wiśnia).
Wędzić wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 155ºF i boczek wytapia się i zaczyna robić się chrupiący, około 2 – 2 ½ godziny.
Gdy pozostało około 30 minut wędzenia, posmaruj miodem cały bekon i kontynuuj wędzenie, aż będzie całkowicie ugotowany.
Wyjmij polędwiczki wieprzowe z wędzarni i odstaw je na około 10 minut. Pokrój w 1-calowe medaliony i podawaj.
Przez Steve Cylka
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now