Bacon wrapped smoked pork tenderloin with roasted red pepper and cheese stuffing

Bekon owinięty wędzony Polędwiczki wieprzowe Nadziewane z prażoną czerwoną papryką i przepisem na ser



Wędzona polędwica wieprzowa nadziewana papryją i serem może wydawać się trochę skomplikowana. Zobaczysz jednak, jak łatwo go przygotować. Owinięte boczkiem na pewno zadowolą i karmić tłum!

Ingredients

2 Polędwiczka wieprzowa

 Szklanka pieczonej czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę

1 szklanka serka śmietankowego, zmiękczonego

1 szklanka startego sera mozzarella

10-12 plasterków bekonu

¼ Kubek miodu

Preparation

Z polędwiczek wieprzowych usuń tłuszcz i błonę. Trzymając nóż poziomo, przekrój polędwicę wieprzową na pół, uważając, aby nie przebić drugiego końca.

W małej misce wymieszaj pieczoną czerwoną paprykę z serkiem śmietankowym i serem mozzarella.

Rozłóż równomiernie mieszaninę sera i czerwonej papryki w otworach polędwicy wieprzowej. Zamknij polędwiczki tak, aby ser pozostał w kieszeni mięsa.

Owinąć polędwiczki boczkiem i ułożyć na kratce wędzarni. Rozsądnie jest ułożyć polędwiczki rozciętą stroną do góry, tak aby roztopiony ser pozostał w kieszeni i nie wyciekł.

Ustaw wędzarnię na 275ºF przy użyciu wybranego biszkietów drewnianych (super sprawdzają się hikora, jabłko lub wiśnia).

Wędzić wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 155ºF i boczek wytapia się i zaczyna robić się chrupiący, około 2 – 2 ½ godziny.

Gdy pozostało około 30 minut wędzenia, posmaruj miodem cały bekon i kontynuuj wędzenie, aż będzie całkowicie ugotowany.

Wyjmij polędwiczki wieprzowe z wędzarni i odstaw je na około 10 minut. Pokrój w 1-calowe medaliony i podawaj.

Przez Steve Cylka

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now