Wędzony Polędwiczki wieprzowe Z przepisem azjatyckim
Jedną z wielkich rzeczy w moim Bradley jest to, że nie waham się wyjść na zewnątrz i coś zapalić. Nie ma znaczenia, czy nie pracuję z dużym krój mięsa lub całą rybą.
W przypadku tego przepisu, który stworzył idealną niedzielną kolację dla dwojga, z przyzwoitą ilością resztek, użyłem półprawy wieprzowej. Powiem ci, że sałatka ogórka była cudowna z wieprzowiną. Jednak następnego dnia było jeszcze lepiej na kanapce plasterków wieprzowych! To takie łatwe, pyszne i idealne folia dla całej tej smokejskiej dobroci.
Ingredients
Pocieranie azjatyckie:
Za funtową polędwiczkę
Jedna łyżka proszku pięciu smaków
Imbir mielony – 1 łyżka
„Cukier surowy”, cukier Demerara lub cukier jasnobrązowy – 1 łyżka
Pęknięte ziarna pieprzu syczuańskiego – jedna łyżeczka lub więcej, jeśli chcesz mocniejszego kopa
Czosnek granulowany – jedna łyżka
Pół łyżeczki soli
Około ¼ szklanki tłuszczu z bekonu – to utrzymuje konsystencję ciasta i oczywiście nadaje jeszcze więcej smaku.
Wszystko dokładnie wymieszaj i posmaruj mieszanką całą polędwicę.
Przechowywać w lodówce przez co najmniej cztery godziny lub przez noc.
Przed włożeniem polędwicy do wędzarni należy ją pozostawić poza lodówką na co najmniej godzinę.
Sałatka ogórkowa:
Pół szklanki octu winno-ryżowego
Azjatycki słodki sos chili – 2 łyżki
Skórka z cytryny – jedna łyżeczka
Jeden średni ogórek, pokrojony w cienkie plasterki
Średnia marchewka, julienne
Pół małej czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
Około ½ szklanki cienko pokrojonych rzodkiewek
Posiekana świeża kolendra – ½ szklanki
Posiekane, suszone, prażone orzeszki ziemne ¼ szklanki (uważaj przy dodawaniu soli, jeśli używasz solonych orzeszków ziemnych)
Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Preparation
Proces palenia:
Najpierw rozgrzej wędzarnię Bradley do 220 stopni, a następnie dobrze naoliwij ruszt. W przypadku jednofuntowej polędwicy czas wędzenia do wewnętrznej temperatury 160 stopni wynosił około dwóch godzin.
Jak zawsze zaleca się, odczekaj kilka minut przed pokrojeniem.
Sałatka ogórkowa:
W misce wymieszaj ocet, sos chili i skórkę z cytryny. Następnie dodaj ogórek, marchewkę, rzodkiewkę i cebulę i wymieszaj. Po doprawieniu solą i pieprzem przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Przed podaniem odcedź sałatkę i posyp ją kolendrą i orzeszkami ziemnymi.