Smoked Pork Tenderloin with Asian Rub Recipe

Wędzony Polędwiczki wieprzowe Z przepisem azjatyckim



Jedną z wielkich rzeczy w moim Bradley jest to, że nie waham się wyjść na zewnątrz i coś zapalić. Nie ma znaczenia, czy nie pracuję z dużym krój mięsa lub całą rybą.

W przypadku tego przepisu, który stworzył idealną niedzielną kolację dla dwojga, z przyzwoitą ilością resztek, użyłem półprawy wieprzowej. Powiem ci, że sałatka ogórka była cudowna z wieprzowiną. Jednak następnego dnia było jeszcze lepiej na kanapce plasterków wieprzowych! To takie łatwe, pyszne i idealne folia dla całej tej smokejskiej dobroci.

Ingredients

Pocieranie azjatyckie:

Za funtową polędwiczkę

Jedna łyżka proszku pięciu smaków

Imbir mielony – 1 łyżka

„Cukier surowy”, cukier Demerara lub cukier jasnobrązowy – 1 łyżka

Pęknięte ziarna pieprzu syczuańskiego – jedna łyżeczka lub więcej, jeśli chcesz mocniejszego kopa

Czosnek granulowany – jedna łyżka

Pół łyżeczki soli

Około ¼ szklanki tłuszczu z bekonu – to utrzymuje konsystencję ciasta i oczywiście nadaje jeszcze więcej smaku.

Wszystko dokładnie wymieszaj i posmaruj mieszanką całą polędwicę.

Przechowywać w lodówce przez co najmniej cztery godziny lub przez noc.

Przed włożeniem polędwicy do wędzarni należy ją pozostawić poza lodówką na co najmniej godzinę.

Sałatka ogórkowa:

Pół szklanki octu winno-ryżowego

Azjatycki słodki sos chili – 2 łyżki

Skórka z cytryny – jedna łyżeczka

Jeden średni ogórek, pokrojony w cienkie plasterki

Średnia marchewka, julienne

Pół małej czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki

Około ½ szklanki cienko pokrojonych rzodkiewek

Posiekana świeża kolendra – ½ szklanki

Posiekane, suszone, prażone orzeszki ziemne ¼ szklanki (uważaj przy dodawaniu soli, jeśli używasz solonych orzeszków ziemnych)

Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Preparation

Proces palenia:

Najpierw rozgrzej wędzarnię Bradley do 220 stopni, a następnie dobrze naoliwij ruszt. W przypadku jednofuntowej polędwicy czas wędzenia do wewnętrznej temperatury 160 stopni wynosił około dwóch godzin.

Jak zawsze zaleca się, odczekaj kilka minut przed pokrojeniem.

Sałatka ogórkowa:

W misce wymieszaj ocet, sos chili i skórkę z cytryny. Następnie dodaj ogórek, marchewkę, rzodkiewkę i cebulę i wymieszaj. Po doprawieniu solą i pieprzem przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.

Przed podaniem odcedź sałatkę i posyp ją kolendrą i orzeszkami ziemnymi.