Bradley Smoked Pork Tenderloin

Bradley Wędzona polędwica wieprzowa

Sandra Tate

Zawsze kochałem Kesslera i myślałem, że czas wypróbować własną wersję. Polędnia wieprzowa to szczupły i delikatny krój mięsa, zasługujący na słodkie lekarstwo i powolne, delikatne, gorące palenie.

Ingredients

(podaje 2)

cienko pokrojona, wędzona polędwica

1 dojrzały pomidor mięsny

garść liści rukoli

4 kromki chleba na zakwasie

1 łyżeczka musztardy Dijon

1 łyżka majonezu

sól pieprz

Preparation

Weź całą polędwiczkę wieprzową (około 500g). Zmieszaj 15 g soli z 15 g cukru demerara i dokładnie wetrzyj w powierzchnię mięsa.

Zawinąć szczelnie w folię spożywczą i pozostawić w lodówce na około 48 godzin.

Wyjmij, krótko spłucz i osusz.

Metoda palenia:

Ustaw wędzarnię Bradley na 40°C i wypełnij stos biszkietami z drewna jabłkowego. Wędź na ruszcie, pod tacką ociekową, przez 1 godzinę, następnie zwiększ temperaturę do 80°C i kontynuuj wędzenie, aż wewnętrzna temperatura polędwicy wyniesie 75°C.

Pozostawić do ostygnięcia, następnie zawinąć i schłodzić przed krojeniem.

Wymieszaj musztardę i majonez.

Pomidora pokroić w bardzo cienkie plasterki, doprawić solą i pieprzem.

Wędzoną polędwicę pokroić ukośnie w cienkie plasterki, tak aby obficie wypełnić dwie kanapki, a resztę zachować na później.

Lekko podsmaż zakwas, masło i napełnij dużą ilością wędzonych plasterków wędzonej wieprzowiny i pomidora, liśćmi rukoli i majonezem musztardowym.

Podawać z liśćmi sałaty.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now