Gorący Wędzona Wieprzowina Stojak francuski przycięty
Aby zapewnić elegancką prezentację, żeberka są często „przycinane po francusku”.
Ingredients
4-6 Schab wieprzowy z kością, francuski, przycięty
Solanka:
1L wody
150 g soli koszernej
125 g płynnego miodu
1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
1 gałązka rozmarynu
1 gałązka tymianku
1 gałązka szałwii
Przyprawy:
1 łyżka liści tymianku
1 łyżka rozmarynu, drobno posiekanego
1 łyżka szałwii, drobno posiekanej
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżka soli morskiej
1 łyżka czarnego pieprzu
2 łyżki oliwy z oliwek lub musztardy
Preparation
Metoda:
Do rondelka wlej wodę, miód, sól i pieprz, zagotuj, mieszając do rozpuszczenia. Gdy tylko się zagotuje i wszystko się rozpuści, zdejmij z ognia i dodaj zioła.
Po ostygnięciu zasolić wieprzowinę na minimum 8 godzin, a najlepiej na całą noc.
Wyjąć z solanki, opłukać i osuszyć. Umieścić na metalowej kratce i pozostawić do wyschnięcia w lodówce na 2 godziny.
Posmaruj zewnętrzną część wieprzowiny cienką warstwą oliwy z oliwek lub musztardy, aby ułatwić przyleganie nacierania.
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki nacierania i posyp równomiernie cały ruszt wieprzowy.
Ustaw wędzarnię na 115°C i po osiągnięciu tej temperatury ustaw ją na wędzenie. Użyliśmy do tego bisquettes o smaku wiśniowym, ale możesz użyć dowolnego Bisquettes o smaku Bradley, jaki chcesz.
Włóż wieprzowinę do wędzarni z tacą ustawioną na ruszcie poniżej, aby złapać skapujący sok.
Pozostawić do wędzenia na 4–5 godzin, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 60°C, wyjąć mięso z wędzarni i odstawić na 15–30 minut, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 63°C, a następnie pokroić ładne, grube steki pomiędzy kościami i cieszyć się smakiem.
wiśnia
Drewno
Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.
Shop Now