Styl azjatycki Wieprzowina Polędwica
Wędzony azjatycki schab w stylu w stylu azjatyckim poślubia najlepsze z dwóch światów: dymne, delikatne i odważne, egzotyczne smaki. Subtelne dymowanie wieprzowiny łączy się harmonijnie z mieszanką przypraw i sosów inspirowanych azjatycką, tworząc przepyszną fuzję, która przetransportuje twoje kubki smakowe podczas pysznej kulinarnej podróży.
Ingredients
2 x polędwiczki wieprzowe (filet wieprzowy) o wadze około 500 g (1,1 funta).
Marynata:
1 ½ łyżeczki chińskiego proszku pięciu przypraw
4 łyżki sosu hoisin
2 łyżeczki oleju sezamowego
2 łyżki klarownego miodu
Garść wielkości kciuka startego imbiru
2 Zmiażdżone ząbki czosnku
4 x Dymka (zielona cebula) drobno pokrojona
Garnirunek:
4 x Dymka (zielona cebula) drobno pokrojone nasiona sezamu
Preparation
Wyjmij polędwiczki wieprzowe i odetnij srebrzystą skórkę.
Weź wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj je razem, tworząc marynatę.
Połóż polędwiczki wieprzowe na tacy i upewnij się, że wszystkie powierzchnie są pokryte marynatą. Przykryj blachę i włóż do lodówki na co najmniej dwie godziny, a najlepiej na całą noc. W trakcie marynowania jednokrotnie obróć wieprzowinę, aby dobrze ją przykryła.
Metoda palenia
Rozgrzej wędzarnię do 110 stopni Celsjusza. W czasie, gdy wędzarnia się nagrzewa, wyjmij wieprzowinę z lodówki, aby nabrała temperatury pokojowej.
Wędź polędwiczki w ciastkach Bradley Sesame and Ginger Bisquettes, aż wieprzowina osiągnie wewnętrzną temperaturę 63 stopni.
Gdy polędwiczki nabiorą odpowiedniej temperatury, wyjmij polędwiczki z wędzarni i pokrój je w plasterki o grubości 1/2 cala (12,5 mm), udekoruj pokrojoną w plasterki dymką i ziarnami sezamu.
Podawać z wybranym dodatkiem. Ja miałem swoją z wietnamską sałatką ryżową, ale makaron lub smażony ryż też byłyby świetne!
Przepis autorstwa członka społeczności Bradley Smoker, Hugh Goldsmitha – dzięki!
Ożywić
Sezam
Nasze bisquettes z sezamem, imbirem i mesquite dodadzą wyrazistego smaku następnym razem, gdy będziesz przygotowywać wołowinę, warzywa, kaczkę lub jagnięcinę.
Shop Now