Smoked Pork Loin, Apple and Arugula Salad

Wędzone Pork Loin, Apple & Arugula Sałatka



W tym przepisie wykorzystuje pieczeń z schab z wcieraniem głównych elementów sałatki, ale resztki są świetne w kanapce lub innych potrawach.

Ingredients

Jedna 2-funtowa pieczeń z polędwicy wieprzowej

1 1/2 łyżki musztardy Dijon

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki czosnku w proszku

1 łyżka nasion gorczycy

1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka suszonej pietruszki

2 łyżki miodu

4 szklanki rukoli

1 jabłko Royal Gala, wydrążone i pokrojone w kostkę

4 zielone cebule, pokrojone w cienkie plasterki

1/2 szklanki suszonej żurawiny

1/2 szklanki posiekanych migdałów

2/3 szklanki sosu sałatkowego z makiem

Bisquettes Bradley Smoker o smaku hikorowym, jabłkowym lub wiśniowym

Preparation

W małej misce wymieszaj musztardę Dijon, sól, czosnek w proszku, nasiona gorczycy, czarny pieprz, pietruszkę i miód.

Rozsmaruj mieszaninę przypraw musztardowych na całej polędwicy wieprzowej i umieść ją na ruszcie wędzarni.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego bisquettes z drewna (hikora, jabłko i wiśnia świetnie się sprawdzają).

Wędzić polędwicę wieprzową, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F (może to zająć około 2 1/2 – 3 godzin).

Pozwól wieprzowinie odpocząć przez 10 minut. Pokrój w medaliony o grubości 1/2 cala, a następnie pokrój medaliony w paski o grubości 1/2 cala.

Ułóż sałatkę na osobnych talerzach, układając rukolę, jabłko, żurawinę, migdały i zieloną cebulę. Na wierzchu ułóż paski wędzonej wieprzowiny i skrop dressingiem makowym.

Natychmiast podawaj.

przez Steve Clyka

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now