grill Wieprzowina Przepis na żebra
Zafunduj sobie soczyste żeberka wieprzowe, stopiono w ustach z tym prostym, ale aromatycznym przepisem. Z mieszanką oregano, kminku, soli i płatków czosnkowych żeberka te są powolne przez dwie godziny dymem mesquite, a następnie owinięte folią masłem dla dodatkowego wybuchu smaku, dzięki czemu są idealne na każdą okazję.
Ingredients
2 Żeberka wieprzowe
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka kminku
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki płatków czosnku
1 kostka masła
Preparation
Obierz błonę żeberka wieprzowego.
Przypraw żeberka wieprzowe z obu stron oregano, kminkiem, solą i płatkami czosnku.
Dla uproszczenia wrzuć je do wędzarni Bradley z dymem mesquite i włączoną na godzinę w temperaturze 260°C.ºF. (126ºC).
Zawiń kości w folię (dodaj masło i więcej przypraw, jeśli tak lubisz).
Pal przez kolejną godzinę w temperaturze 260°F (125ºC).
Zbadaj mięso, zwykle około 196ºF-202ºF w zależności od żeber.
Odpocznij w lodówce przez godzinę. (Zalecana jest dobrej jakości lodówka, ponieważ temperatura żeberek nie powinna spaść poniżej 150ºF ze względów bezpieczeństwa.) Palacz Bradleya również pomieści 150ºF.
Jeśli zwykle nie dodajesz sosu ani nie glazurujesz, są gotowe do spożycia.
Jeśli robisz sos lub glazurę, umieść je na grillu gazowym na małym ogniu, używając dwóch zewnętrznych palników z żebrami pośrodku. Sos następnie po 15 minutach nałóż ponownie i daj im kolejne 15 minut.
Pozostaw na desce do krojenia, aż ostygnie i będziesz mógł się nim cieszyć!
Przepis autorstwa: robson_grills