Wędzony ananasowy glazurowany miód Żeberka Przepis
Wybrałem ten przepis jako zmianę w stosunku do żebra na bazie pomidorów i działały świetnie. Rozpadli się delikatne, a szkliwo na końcu wysłało ich do kategorii niebiańskiej.
Spróbuj, twoje tablematy podziękują!
Tsquared
Ingredients
Marynata z miodem ananasowym:
2 szklanki bulionu z kurczaka
1 szklanka sosu sojowego
1 szklanka ketchupu
½ Szklanka soku ananasowego (zamiast tego użyłam świeżego, mielonego)
½ Kubek miodu
¼ Filiżanka sherry
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
2 Ząbki czosnku – przeciśnięte
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
1 łyżeczka soli niejodowanej
2 płyty o masie 3,8 funta (na płytę) i zapasowe żebra
Marynata imbirowo-miodowa:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki startego imbiru
½ Łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1 szklanka miodu
Preparation
Wszystkie składniki marynaty połączyć, doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu przez 15 minut
Ostudzoną marynatą zalać żeberka i marynować przez noc.
Użyłem krążków jabłkowych przez 3 godziny wędzenia w temperaturze 200°F, temp. drzwi.
Po uwędzeniu posmarowałam żeberka pozostałą marynatą i zawinęłam w folię, a następnie włożyłam do piekarnika nagrzanego do 225°F na 3 godziny.
Gdy żeberka były w piekarniku, przygotowałam glazurę, łącząc składniki i gotując na wolnym ogniu przez 10 minut, a następnie pozostawiłam do ostygnięcia.
30 minut przed podaniem wyjęłam żeberka, posmarowałam polewą i ponownie włożyłam do piekarnika.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now