Smoked Ginger Honey Pineapple Glazed Spare Ribs Recipe

Wędzony ananasowy glazurowany miód Żeberka Przepis



Wybrałem ten przepis jako zmianę w stosunku do żebra na bazie pomidorów i działały świetnie. Rozpadli się delikatne, a szkliwo na końcu wysłało ich do kategorii niebiańskiej.

Spróbuj, twoje tablematy podziękują!

Tsquared

Ingredients

Marynata z miodem ananasowym:

2 szklanki bulionu z kurczaka

1 szklanka sosu sojowego

1 szklanka ketchupu

½ Szklanka soku ananasowego (zamiast tego użyłam świeżego, mielonego)

½ Kubek miodu

¼ Filiżanka sherry

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka startego świeżego imbiru

2 Ząbki czosnku – przeciśnięte

1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu

1 łyżeczka soli niejodowanej

2 płyty o masie 3,8 funta (na płytę) i zapasowe żebra

Marynata imbirowo-miodowa:

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżeczki startego imbiru

½ Łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 szklanka miodu

Preparation

Wszystkie składniki marynaty połączyć, doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu przez 15 minut

Ostudzoną marynatą zalać żeberka i marynować przez noc.

Użyłem krążków jabłkowych przez 3 godziny wędzenia w temperaturze 200°F, temp. drzwi.

Po uwędzeniu posmarowałam żeberka pozostałą marynatą i zawinęłam w folię, a następnie włożyłam do piekarnika nagrzanego do 225°F na 3 godziny.

Gdy żeberka były w piekarniku, przygotowałam glazurę, łącząc składniki i gotując na wolnym ogniu przez 10 minut, a następnie pozostawiłam do ostygnięcia.

30 minut przed podaniem wyjęłam żeberka, posmarowałam polewą i ponownie włożyłam do piekarnika.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now