Smoked Bourbon-Glazed Ribs Recipe

Wędzony Żebra z szklanymi bourbonami Przepis



Ten wędzony przepis na żebra z szklanymi bourbonami pochodzi z dymu i przypraw z niewielką modyfikacją.

Dowiedz się, jak palić żebra jak profesjonalista, a będziesz gwiazdą każdego grilla na podwórku!

Czy kochasz niesamowicie delikatne żeberka wieprzowe? Jeśli to zrobisz, masz zamiar być naprawdę podekscytowany!

Lubię usuwać membranę na spodzie żeber, ponieważ myślę, że działa najlepiej. Poza tym pozwala na lepszy wlew przyprawy z pocierania i dymu raz do palacza. Dobrym pomysłem jest zmywanie go w połowie cyklu, ponieważ ostatnie żebra, które zrobiłem, były po prostu trochę suche. Sos z bourbonem brzmi dobrze, aby nieco karmelizować na końcu.

Ingredients

Grillowane żeberka:

 Pieprz filiżankowy - świeżo zmielony

¼ Filiżanka papryki

2 łyżki cukru

1 łyżka soli gruboziarnistej, koszernej

1 łyżka chili w proszku

1½ Herbata czosnkowa w proszku

1½ Herbata cebulowa w proszku

3 Żeberka wieprzowe o wadze około 3 funtów każde

Mop po Bourbonie (opcjonalny):

Wycieraj po dwóch godzinach

¾ Filiżanka burbona

¾ Filiżanka ocet jabłkowy

Sos:

¼ Najlepiej masło niesolone

¼ Kubek oleju roślinnego

2 Każda cebula - średnio posiekana

¾ Filiżanka burbona

⅔ Cketchup

½ Szklanka octu jabłkowego

½ Szklanka świeżego soku pomarańczowego

½ Szklanka czystego syropu klonowego

 Kubek melasy

2 łyżki sosu Worcestershire

½ Pieprz herbaciany - świeżo zmielony

½ Sól do herbaty

Preparation

Za pomocą szczypiec ostro zakończonych usuń membranę znajdującą się na spodniej stronie żeberek.

Połącz składniki nacierania w misce i nałóż równomiernie na żeberka, zachowując ok½ mieszanki przypraw. Włóż plastry do plastikowej torby lub zawiń w saran i wstaw do lodówki na noc.

Następnego dnia wyjmij żeberka z lodówki i natrzyj je pozostałym nacieraniem. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 30-40 minut.

Rozgrzej BS do 200-220°F Na godzinę.

Jeśli polewasz, wymieszaj bourbon z octem ½ szklanka wody. Ogrzej mop na małym ogniu.

Przełożyć mięso do wędzarni. Gotuj żeberka przez około 4-5 godzin, wędząc w tym samym czasie przy użyciu wybranego drewna Bisquettes, obracając i wycierając po 2 godzinach. Zamień półki w Bradleyu podczas mopowania.

Przygotuj sos Bour-BQ, gdy kawałki się wędzą, aby był gotowy do nałożenia na żeberka na około 45 minut przed końcem mięsa.

W dużym rondlu rozpuść masło z olejem na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż przez około 5 minut, aż zaczną się złocić. Dodać pozostałe składniki i gotować na niskiej temperaturze około 40 minut, aż zgęstnieje.

Posmaruj żeberka sosem raz lub dwa razy w ciągu ostatnich 45 minut do godziny wędzenia, aby uzyskać odrobinę glazury. Pozostałą ilość włóż z powrotem do pieca i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut, aż zredukuje się .

Mięso jest gotowe, gdy mięso łatwo ugina się między żebrami, a sos jest lepki i lepki. Kroj według własnego uznania – ja lubię kroić na kawałki składające się z dwóch żeberek, po tym jak pozwolę im odsiedzieć poza wędzarnią na około 10 minut.