Cold Smoked Braised Baby Back Ribs Recipe

Wędzone przez zimno duszone Baby Back Resy Przepis



Te żeberka tworzą własny sos. Ten przepis jest skalowany dla 2 stojaków z tylnych żeber. Zwykle robię sześć stojaków. Przepis zainspirowany przez Alton Brown.

Ingredients

2 ruszty z żeberkami z tyłu dziecka

Pocieranie na sucho – dotyczy 2 stojaków:

½ Kubek jasnego brązowego cukru - szczelnie zapakowany

Po 1 łyżce soli koszernej i chili w proszku

1 ½ po łyżeczce mielonego czarnego pieprzu, pieprzu cayenne, przyprawy Old Bay, roztartego tymianku i sproszkowanej cebuli.

Płyn do duszenia:

1 szklanka białego wina (NIE użyłbym tutaj „wina do gotowania” – ma za dużo sodu i sprawia, że sos jest zbyt słony. Używam białego, pełnego – „twisted boćwina”)

2 łyżki octu winnego białego (użyłam również octu winnego z czerwonego i octu jabłkowego).

1 łyżka miodu

2-3 ząbki czosnku – posiekane

Preparation

Palenie na zimno:

Usuń błonę z tylnej części żeberek. Jeśli zajmie Ci to więcej niż 10 minut, włóż żeberka do lodówki na około 30 minut. Chcesz, żeby żeberka po włożeniu do Bradleya były schłodzone, a nie w temperaturze pokojowej.

Rozgrzej generator i wyłącz ogrzewanie obudowy (w przypadku oryginalnego Bradleya możesz chcieć odłączyć element grzejny). Umieść żeberka w Bradleyu i zaaplikuj na 1:40 godziny swojego ulubionego dymu. Używam Hickory.

Wyjmij żeberka z wędzarni i odłóż je do lodówki na godzinę, aby jeszcze bardziej je schłodziły, a następnie natrzyj.

Nakładanie pocierania:

Użyj całego nacierania, rozprowadzając go równomiernie pomiędzy dwoma stojakami z żeberkami. Nie powinno pozostać żadne natarcie, to natarcie nada smak Twojemu sosowi.

Każdy żeberka zawiń w folię, pozostawiając otwartą „dziobkę” na jednym końcu i włóż z powrotem do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Ten dzióbek jest potrzebny do dodania płynu do duszenia.

Duszenie:

Rozgrzej piekarnik do 250°F. Wszystkie składniki oprócz czosnku wymieszać. Kuchenka mikrofalowa na wysokim poziomie przez jedną minutę. Następnie dodać czosnek, wymieszać i odstawić na 10 minut.

Powinieneś mieć około 1  w tym momencie szklanki płynu. Wyjąć żeberka z lodówki, zalać  szklanki płynu przez każdą z dysz. Uszczelnij dziobki i przechyl łódkę foliową, aby równomiernie rozprowadzić płyn.

Połóż żeberka na blasze do pieczenia, włóż do piekarnika nagrzanego na 250°F i duś przez 2 ½ godziny.

Wyjmij żeberka z piekarnika i obniż temperaturę piekarnika do ciepłego. Aby przygotować sos, wlej płyn z każdej foliowej łódeczki do garnka. Postępuj ostrożnie. Łódki będą gorące, a podczas nalewania płynu ulatniająca się para może spowodować oparzenia.

Ponownie zamknij łódki foliowe; włóż je z powrotem do „ciepłego” piekarnika.

Sos:

Za pomocą chochli usuń cały tłuszcz z powierzchni sosu.

Następnie doprowadź sos do wrzenia i gotuj dalej, aż jego objętość zmniejszy się o co najmniej połowę i zacznie gęstnieć.

Wyjmij żeberka z piekarnika, ustaw piekarnik na tryb grillowania. Wyjmij żeberka z foliowych łódeczek i połóż je na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Wytrzyj sosem i umieść pod brojlerem, aby sos „stężył”. Żeberka pokroić na porcje i podawać.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now