Wędzony Wyciągnięty tyłek wieprzowy Przepis
Nie myśl tylko o kanapkach, kiedy rozmawiamy o wędzonym pociągnięciu wieprzowiny. Jest to bardzo wszechstronne mięso, którego można użyć do wypełniania tacos, burritos lub omletów. I to nigdy nie jest za dużo. Trwa kilka dni w lodówce i jest przyjazny dla zamrażarki.
Ingredients
1 Pieczeń wieprzowa (zwykle 7-9 funtów)
¼ szklanki brązowego cukru
3 łyżki papryki
2 łyżki soli
2 łyżki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżka suchej musztardy
1 łyżka czosnku w proszku
2 łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżeczki mielonego kminku
1 łyżeczka mielonej szałwii
Bisquettes Bradley o smaku hikory, klonu lub dębu whisky
Preparation
Zrób nacieranie, mieszając cukier i wszystkie przyprawy. Obficie natrzyj mieszaniną przypraw całą pieczeń wieprzową.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranego biszkietów z drewna (orzesznik, klon i dąb whisky), które działają świetnie.
Wędzić pieczeń wieprzową, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 205°F. Może to zająć do 12 godzin lub więcej, w zależności od temperatury zewnętrznej i tego, czy w wędzarni znajduje się inna żywność.
Pociągnij wieprzowinę w grudki lub sznurki.
Podawać.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now