Wędzony Quiche Lorraine Przepis
Wędzony Quiche Lorraine to klasyczny francuski przepis, który nabiera nowego smaku, gdy używasz wędzonego bekonu. Idealnie nadaje się na brunche i może być serwowany na ciepło lub zimno. Co więcej, jest przyjazny dla zamrażarki i może być wykonany z wyprzedzeniem.
Ingredients
24 Mini muszle do tarty - mrożone
200 g Boczku
¾ szklanki sera szwajcarskiego, startego
2 Cebule zielone - drobno posiekane
4 jajka
1 ¼ szklanki mleka
1 łyżeczka musztardy Dijon
½-2 łyżeczki płatków chili (opcjonalnie)
1-2 łyżeczki wędzonej papryki
¼ łyżeczki soli
¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Preparation
Na dużej patelni podsmaż boczek w paski, aż będzie chrupiący.
Odcedź boczek na papierowym ręczniku i pokrusz go, gdy będzie wystarczająco ostygnięty, aby można go było łatwo ułożyć.
Na czas przygotowywania ciasta wyjmij muszle tart z zamrażarki, aby lekko się rozmroziły.
Rozgrzej piekarnik do 375°F.
W misce wymieszaj boczek, ser szwajcarski i zieloną cebulę.
Podzielić mieszaninę pomiędzy skorupki tarty.
Jajka wymieszaj z mlekiem, musztardą, płatkami chili, wędzoną papryką, solą i pieprzem.
Wlać lub wlać mieszaninę jajek do każdej skorupki tarty.
Piec w piekarniku przez około 30 minut lub do momentu, aż jajko zetnie się w środku, a skorupki lekko się zarumienią.
Cieszyć się!