Smoked Quiche Lorraine Recipe

Wędzony Quiche Lorraine Przepis



Wędzony Quiche Lorraine to klasyczny francuski przepis, który nabiera nowego smaku, gdy używasz wędzonego bekonu. Idealnie nadaje się na brunche i może być serwowany na ciepło lub zimno. Co więcej, jest przyjazny dla zamrażarki i może być wykonany z wyprzedzeniem.

Ingredients

24 Mini muszle do tarty - mrożone

200 g Boczku

¾ szklanki sera szwajcarskiego, startego

2 Cebule zielone - drobno posiekane

4 jajka

1 ¼ szklanki mleka

1 łyżeczka musztardy Dijon

½-2 łyżeczki płatków chili (opcjonalnie)

1-2 łyżeczki wędzonej papryki

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Preparation

Na dużej patelni podsmaż boczek w paski, aż będzie chrupiący.

Odcedź boczek na papierowym ręczniku i pokrusz go, gdy będzie wystarczająco ostygnięty, aby można go było łatwo ułożyć.

Na czas przygotowywania ciasta wyjmij muszle tart z zamrażarki, aby lekko się rozmroziły.

Rozgrzej piekarnik do 375°F.

W misce wymieszaj boczek, ser szwajcarski i zieloną cebulę.

Podzielić mieszaninę pomiędzy skorupki tarty.

Jajka wymieszaj z mlekiem, musztardą, płatkami chili, wędzoną papryką, solą i pieprzem.

Wlać lub wlać mieszaninę jajek do każdej skorupki tarty.

Piec w piekarniku przez około 30 minut lub do momentu, aż jajko zetnie się w środku, a skorupki lekko się zarumienią.

Cieszyć się!