Palący Majas Przepis
Ten wędzony przepis Majas Hurka to moje podejście do przepisu z książki „The Sausage Robienia Książki kucharskiej” autorstwa Jerry'ego Predika. Majas Hurka to węgierski termin, który oznacza „nawet nie pytaj, z czego to jest zrobione, po prostu jedz”. Po prostu dzieciaków. W rzeczywistości „Majas Hurka” jest węgierską dla gorącej kiełbasy wątroby. Ale zastąpiłem płuca wieprzowe płucami łosi. Płuca smakują trochę jak wątroba, a kiełbasa dobrze pasuje do jaj, ziemniaków lub kapusty. W Anglii ludzie nazywają płuc „światła”. Mięso zmieści się i coś lepiej, jeśli relaksujesz je po gotowaniu. Węgrzy zwykle mówili, że Hurka wygląda legalnie i bardzo za tym tęsknią. To ładny smak i wygląda jak boudin.
Ingredients
2 funty - tyłek wieprzowy
2 funty - wątroba
2 funty - płuca
2 łyżki - sól
1 szklanka niegotowanego ryżu
2 ½ szklanki - bulionu wołowego
2 Duże cebule
½ funta - smalec lub tłuszcz
1 łyżka - pieprz
1 łyżeczka - majeranek
Preparation
Wątrobę i płuca ugotować z 1 łyżką soli.
Opłucz i odstaw do ostygnięcia.
Ugotuj ryż w bulionie wołowym.
Cebulę siekamy i smażymy do miękkości.
Połącz wszystkie składniki oprócz ryżu i zmiel je na drobnym talerzu.
Dodać ryż, dobrze wymieszać i napełnić osłonki wieprzowe.
Gotuj kiełbasę przez 10 minut, a następnie usmaż lub upiecz.