Smoked Majas Hurka Recipe

Palący Majas Przepis



Ten wędzony przepis Majas Hurka to moje podejście do przepisu z książki „The Sausage Robienia Książki kucharskiej” autorstwa Jerry'ego Predika. Majas Hurka to węgierski termin, który oznacza „nawet nie pytaj, z czego to jest zrobione, po prostu jedz”. Po prostu dzieciaków. W rzeczywistości „Majas Hurka” jest węgierską dla gorącej kiełbasy wątroby. Ale zastąpiłem płuca wieprzowe płucami łosi. Płuca smakują trochę jak wątroba, a kiełbasa dobrze pasuje do jaj, ziemniaków lub kapusty. W Anglii ludzie nazywają płuc „światła”. Mięso zmieści się i coś lepiej, jeśli relaksujesz je po gotowaniu. Węgrzy zwykle mówili, że Hurka wygląda legalnie i bardzo za tym tęsknią. To ładny smak i wygląda jak boudin.

Ingredients

2 funty - tyłek wieprzowy

2 funty - wątroba

2 funty - płuca

2 łyżki - sól

1 szklanka niegotowanego ryżu

2 ½ szklanki - bulionu wołowego

2 Duże cebule

½ funta - smalec lub tłuszcz

1 łyżka - pieprz

1 łyżeczka - majeranek

Preparation

Wątrobę i płuca ugotować z 1 łyżką soli.

Opłucz i odstaw do ostygnięcia.

Ugotuj ryż w bulionie wołowym.

Cebulę siekamy i smażymy do miękkości.

Połącz wszystkie składniki oprócz ryżu i zmiel je na drobnym talerzu.

Dodać ryż, dobrze wymieszać i napełnić osłonki wieprzowe.

Gotuj kiełbasę przez 10 minut, a następnie usmaż lub upiecz.