Smoked Pork Belly Recipe

Wędzony Brzuch wieprzowy Przepis



Można to wykorzystać jako danie, ale dla mnie jest zbyt bogate. Jest doskonały jako przystawka lub przystawka do ryb i drobiu; lub posiekany i używany w sałatce Cezara.

Ingredients

2 funty świeżego boczku wieprzowego

Marynata: (marynata autorstwa Roba Rainforda, Canadian Food Network)

¼ szklanki Jacka Danielsa

3 gałązki świeżego rozmarynu grubo posiekane

4 średnie ząbki czosnku posiekane

1 łyżka musztardy ziarnistej

3 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżeczki zmielonych płatków czerwonej papryki

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

Sos do maczania JD:

8 uncji sosu pomidorowego

6 łyżek brązowego cukru, miodu lub syropu klonowego

1,5 uncji Jack Daniels (jeden strzał)

2 łyżki octu słodowego

1 łyżka musztardy ziarnistej

2-4 łyżeczki sosu Chipotle Tabasco lub 1 papryczka chipotle w sosie, posiekana

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

½ łyżeczki soli koszernej

½ łyżeczki czarnego pieprzu

Preparation

Oderwij liście rozmarynu od łodyg i grubo je posiekaj.

W misce wymieszaj wszystkie składniki (oprócz wieprzowiny) aż do dokładnego połączenia.

Pokrój wieprzowinę na kawałki o wymiarach 2 x 6 cali - dla lepszego smaku usuń skórę.

Umieść wieprzowinę w zamykanej plastikowej torbie o pojemności jednego galona.

Wlać marynatę na wierzch wieprzowiny.

Wypuść jak najwięcej powietrza, zamknij torebkę i wrzuć, aby równomiernie się pokryła.

Włóż torebkę do lodówki, aby marynować przez noc. Jeśli masz Reveo, marynuj przez 20 minut.

Wyjmij wieprzowinę z lodówki, wyjmij ją z worka i połóż na blasze do pieczenia.

Wylać marynatę i osuszyć wieprzowinę czystym ręcznikiem papierowym (wystarczy osuszyć, nie usuwać przypraw, które przylegają do wieprzowiny).

Przed włożeniem wieprzowiny do wędzarni należy pozostawić ją w temperaturze pokojowej na około 2 godziny. Użycie wentylatora do cyrkulacji powietrza nad wieprzowiną pomoże uformować błonkę.

Umieścić w nagrzanym do 220°F Bradleyu (upewnij się, że palnik do biszkoptów również został podgrzany).

Zastosuj dwie godziny dymu i kontynuuj gotowanie przez około 2-3 kolejne godziny. Wolę orzechy pekan, ale jabłka i klony też się sprawdzają. Jeśli chcesz mocniejszego smaku dymu, użyj hikory.

Gdy wieprzowina osiągnie temperaturę wewnętrzną 155 - 160°F, wyjmij ją z wędzarni, luźno przykryj folią i odstaw na 15 minut.

Jeżeli paliłeś ze skórą, usuń ją.

Pokrój w cienkie plasterki lub pokrój na kawałki wielkości kęsa. Podawać samo lub z sosem (patrz przepis poniżej) z boku lub skropione kawałkami lub użyć własnego ulubionego sosu.

Sos do maczania JD:

Połącz wszystkie składniki w małym rondlu.

Gotować aż lekko zgęstnieje.

Posmakuj i dostosuj sól i pieprz.

Pozostawić do ostygnięcia do temperatury serwowania.

Podawać z boku lub polać mięso.

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now