Smoked Apricot Loin Bacon Recipe

Wędzony MoRicot Loin Bacon Przepis



Stworzyłem ten wędzony przepis na boczku moreli, ponieważ tym razem chciałem nakręcić trochę akcentu na moim czyszczonym boczku. Zauważyłem, jak tańszy był syrop morelowy niż syrop klonowy, i pomyślałem, że go wypróbuję. Ta metoda jest taka prosta, nawet jaskiniowiec mógłby to zrobić!

Ingredients

Zacznij od dobrych polędwiczek bez kości, pokrojonych na 3 części.

Lekarstwo na klon Bradleya

Syrop morelowy

Biszkiety jabłkowe

Preparation

Odetnij srebrzystą skórkę z lędźwi.

Potnij je na 3 części, żeby lepiej pasowały do galonowego ziplocka.

Wetrzyj w nie utwardzacz klonowy Bradley w ilości 3 łyżek stołowych na 5 funtów.

Umieść je w torebkach strunowych, wyciągając jak najwięcej powietrza.

Włóż je do lodówki, obracając co kilka dni.

Trzeciego dnia wlać ½ włóż syrop morelowy do każdej torebki i wymieszaj.

7 dnia wyjmij je wszystkie, dobrze wypłucz i namocz w zimnej wodzie ½ godzinę, ponownie opłucz i odłóż na kratkę do lodówki do wyschnięcia na noc.

Następnego dnia wrzuć je do wędzarni ustawionej na 150°F (65°C) Na godzinę.

Włóż dym i podnieś temperaturę do 175°F (79.4°C) przez kilka następnych godzin.

Używam 5 lub 6 godzin dymu, zwykle jabłkowego.

Pozostaw w wędzarni, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 147°F (63.9°C).

Wyjmij, zawiń w folię i pozostaw do ostygnięcia.

Po wystudzeniu zawiń je w folię spożywczą i ponownie włóż do lodówki na 2 dni.

Po 2 dniach pokroić i zamknąć próżniowo.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now