Smoked Cured Bacon on a Stick Recipe

Wędzony utwardzony Boczek na patyku Przepis



Nazwałem ten przepis wędzony bekon na patyku, ponieważ peklowane żebra smakują dokładnie jak boczek. Ogólnie rzecz biorąc, że żebra były całkiem niezłe. Smak był bardziej podobny do szynki i zdecydowanie warto ponownie zrobić. Mięso było czerwone i zauważyłem, że mięso nie wycofuje się z kości tak bardzo, jak nieutwardzone żebra. Nie jestem pewien, czy było to spowodowane tym konkretnym kawałkiem mięsa, czy miało to coś wspólnego z procesem utwardzania. Pocieranie jest raczej silne w smakach, więc następnym razem palibym je/ugotuję bez pocierania lub przynajmniej jednego stojaka bez przypraw. Nie używając pocierania, będę lepiej skosztował peklowanego mięsa. Wolę Spareribs w stylu St. Louis, ponieważ są już przycięte tak, jak je lubię. Jeśli chcesz, możesz użyć nietrymowanych żeberków zapasowych. Najpierw usuń membranę z tyłu żeber. W razie potrzeby pokrój żebra, aby pasowały do ​​stojaków. Uważam, że w przypadku Spareribs muszę wyciąć koniec trzy żebra z najmniejszej strony. Następnie umieszczam wszystkie mniejsze kawałki na jednym stojaku. Pocieranie jest opcjonalne. Dostałem ten przepis z Big Book of Grilling Weber. To moje ulubione pocieranie żeber wieprzowych, ale jest to również świetne pocieszenie wołowiny. W przypadku peklowanego przepisu żebra zapasowego pominąłem sól. Jeśli chcesz świetnego pocieszenia dla nieszczeconych żeber lub po prostu do ogólnego użycia, dodaj sól.

Ingredients

Wyleczyć:

1 łyżka stołowa na funt Morton's Tender Quick lub Basic Dry Cure

1 – 2 łyżeczki na funt ciemnobrązowego cukru lub innego słodzika (ja użyłam 1,5 łyżeczki na funt)

Żeberka w stylu St. Louis; lub plecy dziecka

Rub w stylu Kansas City:

2 łyżki papryki

2 łyżki jasnego brązowego cukru (ja używam ciemnego)

1 łyżka chili w proszku (użyj ulubionego, jeśli chili w proszku jest ostre, możesz użyć 2 łyżeczek)

1 łyżka soli koszernej

1 łyżka mielonego czarnego pieprzu

2 łyżeczki granulowanego czosnku

2 łyżeczki cebuli granulowanej (lub sproszkowanej)

1 łyżeczka mielonego kminku

Preparation

Na lekarstwo:

Dokładnie wymieszaj suche składniki. Możesz dodać więcej przypraw do swojego lekarstwa, ale ponieważ zamierzałem użyć pocierania, chciałem zachować podstawowy charakter i po prostu zwiększyć słodycz.

Do pocierania:

W małej misce połącz składniki. Nacieramy mięso z obu stron i dociskamy. Można w tym czasie wędzić/ugotować lub owinąć szczelnie folią, włożyć do miski i przechowywać w lodówce od 2 do 8 godzin.

*Uwaga: nie użyłem soli do nacierania żeberek.

Nałóż około ⅔ kuracji na mięsistą stronę żeberek, a pozostałą część na stronę kości. Umieścić w zamykanych plastikowych torebkach. Jeśli żeberka zostaną przecięte, zmieszczą się w galonowych workach. Jeśli nie jest cięty, będziesz musiał użyć worka o pojemności 2 galonów i być może zmieścisz dwa stojaki na worek o pojemności 2 galonów.

Włożyć do lodówki mięsem do dołu, kością do góry. W przypadku żeberek należy utwardzać 7 - 12 godzin, w przypadku pleców dziecka około 4 - 6 godzin.

W czasie utwardzania powinieneś zauważyć tworzenie się płynu. W połowie utwardzania podnieś torebkę i potrząśnij nią w przód i w tył, aby równomiernie rozprowadzić utwardzacz. Włóż z powrotem do lodówki mięsną stroną do dołu i kontynuuj utwardzanie.

Jeśli chodzi o czas utwardzania, żeberka mają różną grubość, dlatego w przypadku grubszych żeberek należy stosować dłuższy czas. Możesz też użyć wyższych czasów, aby uzyskać bardziej bekonowy smak. Ale im dłużej będziesz peklować, tym będzie bardziej słony. Sugeruję zacząć od niższych czasów, a po wykonaniu pierwszej partii możesz dostosować się do tego. Żeberka, które miałem, były dość cienkie, więc około 7 godzin wystarczyło.

Po upływie czasu utwardzania wyjąć z torebki, dokładnie spłukać utwardzacz i osuszyć papierowymi ręcznikami.

OPCJONALNIE: Wypłucz całą kurację znajdującą się w torebce i włóż żeberka z powrotem do torebki. Wróć do lodówki i odstaw na 12 – 24 godziny. Umożliwia to kontynuację procesu peklowania i zapewnia równomierne rozprowadzenie utwardzania w całym mięsie.

Palenie/Gotowanie:

Użyj swojego ulubionego sposobu wędzenia/gotowania żeberek. Po prostu doprowadzam mięso do temperatury pokojowej, wędzę/gotuję w temperaturze 98,9°C, używając dymu Pecan przez 1:20 – 1:40 godzin. Rzadko spryskuję.

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now