Wędzony Bekon utwardzony miodem musztarda Przepis
Rozkoszuj się przepysznymi smakami domowego boczku za pomocą tego łatwego do naśladowania przepisu. Pokryty w cudownej mieszance miodu i musztardy brzuch wieprzowy jest solony przez trzy dni, wędzony na zimno do perfekcji, a następnie pokrojony w paski, które można ugotować do chrupiącej doskonałości w piekarniku. Dzięki uprzejmości Alton Brown-Food Network.
Ingredients
200 g (1 szklanka) soli
200 g (1 szklanka) cukru
55 g (2 uncje) miodu
15 ml (3 łyżki) musztardy w proszku
450 g (1 funt) boczku wieprzowego
Preparation
W małej misce połącz sól i cukier.
Rozsmaruj równomiernie miód na boczku wieprzowym, a następnie posmaruj musztardą.
Na musztardę obficie rozsmaruj mieszaninę soli i cukru.
Włóż do zamykanej plastikowej torby i przechowuj w lodówce przez 3 dni.
Po upływie trzech dni wyjmij wieprzowinę z solanki, opłucz brzuch i osusz papierowymi ręcznikami.
Połóż na stojaku nad blachą i umieść przed wentylatorem na 1 godzinę, aby utworzyć błonkę.
Zimne wędzenie przez 4 do 6 godzin. Użyj Bisquettes Jabłkowych
Mięso schłodzimy w zamrażarce na godzinę, aż stwardnieje i będzie można je łatwo pokroić w paski boczku.
Pokrój tyle, ile potrzebujesz, a resztę przechowuj w torbie przeznaczonej do zamrażania w lodówce lub zamrażarce.
Sugerowana metoda gotowania:
Połóż paski boczku na blasze wyposażonej w ruszt i włóż do zimnego piekarnika.
Włącz piekarnik na 200°F i piecz przez około 12 do 15 minut, w zależności od tego, jak chrupiący boczek lubisz.
Zdjąć z kratki i odsączyć na ręcznikach papierowych. Cieszyć się!
Przepis dzięki uprzejmości Alton Brown-Food Network
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now