Honey Mustard Cured Bacon Recipe

Wędzony Bekon utwardzony miodem musztarda Przepis



Rozkoszuj się przepysznymi smakami domowego boczku za pomocą tego łatwego do naśladowania przepisu. Pokryty w cudownej mieszance miodu i musztardy brzuch wieprzowy jest solony przez trzy dni, wędzony na zimno do perfekcji, a następnie pokrojony w paski, które można ugotować do chrupiącej doskonałości w piekarniku. Dzięki uprzejmości Alton Brown-Food Network.

Ingredients

200 g (1 szklanka) soli

200 g (1 szklanka) cukru

55 g (2 uncje) miodu

15 ml (3 łyżki) musztardy w proszku

450 g (1 funt) boczku wieprzowego

Preparation

W małej misce połącz sól i cukier.

Rozsmaruj równomiernie miód na boczku wieprzowym, a następnie posmaruj musztardą.

Na musztardę obficie rozsmaruj mieszaninę soli i cukru.

Włóż do zamykanej plastikowej torby i przechowuj w lodówce przez 3 dni.

Po upływie trzech dni wyjmij wieprzowinę z solanki, opłucz brzuch i osusz papierowymi ręcznikami.

Połóż na stojaku nad blachą i umieść przed wentylatorem na 1 godzinę, aby utworzyć błonkę.

Zimne wędzenie przez 4 do 6 godzin. Użyj Bisquettes Jabłkowych

Mięso schłodzimy w zamrażarce na godzinę, aż stwardnieje i będzie można je łatwo pokroić w paski boczku.

Pokrój tyle, ile potrzebujesz, a resztę przechowuj w torbie przeznaczonej do zamrażania w lodówce lub zamrażarce.

Sugerowana metoda gotowania:

Połóż paski boczku na blasze wyposażonej w ruszt i włóż do zimnego piekarnika.

Włącz piekarnik na 200°F i piecz przez około 12 do 15 minut, w zależności od tego, jak chrupiący boczek lubisz.

Zdjąć z kratki i odsączyć na ręcznikach papierowych. Cieszyć się!

Przepis dzięki uprzejmości Alton Brown-Food Network

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now